Groundhopping

Entourage blijft achter bij ambitie in Hasselt

Met de bouw van een nieuw jeugdcomplex en een nieuwe tribune sprak de Koninklijke Sporting Hasselt een jaar geleden direct nieuwe ambities uit. De nieuwbouw was de eerste zet van de club om een hoger doel te bereiken: een stap hogerop in het Vlaamse voetbal. Dat dit al deels gelukt is blijkt wel uit de huidige stand in de Tweede Klasse Amateurs. Exact halverwege de competitie staat KSK Hasselt namelijk fier aan kop. De andere doelstelling, Het Stedelijk Sportstadion vol krijgen, blijkt vandaag de dag wat lastiger. Voor de ontmoeting met Spouwen-Mopertingen was er namelijk nauwelijks belangstelling.

‘’In Hasselt wonen zo’n 80.000 mensen, als we daarvan 10% wekelijks naar het stadion kunnen krijgen zijn we zeer content.’’ Aldus een vertegenwoordiger van de club in een reportage die een jaar geleden verscheen naar aanleiding van de nieuwe aspiraties van de Koninklijke Sporting Hasselt. Op deze koude avond in Hasselt ligt het percentage jammer genoeg beduidend lager dan deze 10%. Slechts een enkeling is op de wedstrijd afgekomen. Een van de redenen is wellicht het sluiten van de Q-side, waar doorgaans de fanatieke aanhang plaats neemt. De oorzaak hiervan is het misdragen van verschillende fans voorafgaand aan de derby tegen stadsgenoot RC Hades.

Straffen Q-side

Dat de club de slechte publiciteit van de ongeregeldheden niet kan gebruiken wordt duidelijk uit de straffen die worden benoemd in het statement op de website van de club. Zo krijgen de raddraaiers een stadionverbod, maar wordt de rest van de Q-side ook gestraft in de vorm van 25 uur verplicht meewerken aan activiteiten van de club. Ook moeten eerdere boetes die de club kreeg naar aanleiding van ongeregeldheden door leden van de Q-side zelf vergoed worden. Tot slot wordt er preventief gehandeld door alle leden een charter te laten ondertekenen voorafgaand aan de volgende wedstrijd, wie niet getekend heeft voor vrijdagmiddag 12.00 is vanaf vanavond niet meer welkom in het Stedelijk Sportstadion Hasselt. Met dit gegeven gaan we er vanuit dat er vanavond enkel goedgezinde supporters in het stadion aanwezig zullen zijn.

Bij aankomst bij het stadion lijkt het echter alsof er vanavond niet gevoetbald wordt. Niet alleen omdat er slechts een hand vol mensen te zien is, maar ook vanwege het feit dat er vrijwel geen lichten in en rondom het stadion branden. Een korte stroomstoring blijkt de boosdoener. Met behulp van de zaklamp op onze telefoons lukt het de juffrouw aan het loketje van de kaartverkoop toch nog om ons een kaartje voor de staantribune te verstrekken.

Nauwelijks belangstelling

Als vlak voor aanvang van de wedstrijd de lichten weer aanspringen blijkt dat het authentieke stadionnetje met schitterende staantribunes dramatisch gevuld is. Naast de barre kou zal het sluiten van de Q-side hier ongetwijfeld mee te maken hebben. In de Vlaamse pers wordt het duel met Spouwen-Mopertingen overigens als derby bestempeld maar een echte derbysfeer is ver te zoeken. Het ‘Vettig Hoekske’ probeert er alsnog een goede sfeer van te maken, maar helaas blijft het bij proberen vanavond.

 

Ook op sportief vlak gaat het vandaag niet van harte voor de ploeg uit Hasselt. KSK komt namelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de nummer 11 op de ranglijst. Een dramatisch resultaat volgens de aanwezige supporters, die talloze keren hun ongenoegen laten blijken vanaf de tribune. Tot overmaat van ramp zorgt het gelijke spel ervoor dat concurrent Bocholt dit weekend de eerste plek kan overnemen.

Deze avond in Hasselt was op vrijwel alle fronten teleurstellend. De club die zo graag hogerop wil straalde dit totaal niet uit. Zowel op het veld als op de tribunes van het prachtige stadionnetje was de Koninklijke Sporting Hasselt deze avond jammer genoeg niets speciaals.

Beelden

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %