Groundhopping

Eenzaam, verlaten en een beetje geplaagd door RFC Gilly

Omdat hij zo mooi is, komt hij nog een keertje voorbij. De vergeten derde ring van het Stade du Pays de Charleroi heeft de afgelopen weken plots een pak meer bezoekers gekregen. Even waande het zich weer in de oude glorietijden van het EK voetbal in 2000 in België en Nederland. Een korte opsteker voor de verloedering van de afgelopen jaren.

Ooit glorieus. Nu…

…een troosteloze verloedering. Want de tribune kreeg een tweede leven aan de wielerpiste van Charleroi. Nagelnieuw in hetzelfde jaar als dat bewuste EK. Wielerliefhebbers konden bijna geen mooie tribune wensen. Maar toch was de wielerliefde niet zo groot als verwacht in de Waalse stad. In de loop van de jaren kwamen er steeds minder mensen en dus ook steeds minder evenementen. De laatste jaren is er zelfs helemaal geen activiteit meer en is de tribune de enige aanschouwer van het prachtige uitzicht op de vallei die zich uitstrekt naast de wielerpiste.

En de arme tribune wordt zelfs meer en meer gejend. Achter de rug ligt immers een voetbalplein dat recent nog voorzien werd van kunstgras. Op dit moment is het nog het officiële B veld van de voetbalploeg van Gilly, maar er zouden plannen zijn om de A en B velden om te wisselen. Dat betekent dat de schamele staantribune van RFC Gilly meer bezoekers over de vloer zal krijgen dan de mastodont van Sporting Charleroi. Zou het bijna niet beter zijn deze tribune om te draaien?

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %