Derby DaysIn de fotoreportagesOost-Europa

Een weekend Griekse passie

In de Hekken Shop

Nadat Sander Wesdijk voor ons de voetbalbeleving in Albanië had vastgelegd, was hij afgelopen weekend in Athene te vinden. Dit weekend bezocht hij meerdere wedstrijden in de hoogste Griekse voetbalafdeling, de Super League. Hij bezocht de stadsderby tussen AEK Athene en Panathinaikos en de verhitte wedstrijd tussen Olympiacos Pireaus en Aris Thessasolinki.

Gespannen sfeer zonder uitsupporters

Helaas mochten er bij beide wedstrijden geen uitsupporters aanwezig zijn. Tijdens alle risicowedstrijden in Griekse competitie zijn er geen supporters van de uitspelende partij toegestaan. Alleen tijdens een bekerfinale is het mogelijk dat de rivaliserende supporters in één stadion aanwezig zijn. Tijdens de derby tussen AEK Athene en Panathinaikos zorgde dit voor een zeer gespannen sfeer buiten het stadion. Leden van Gate 13 (Panathinaikos)  waren, net voor de aftrap van de wedstrijd, naar het Olympisch Stadion Spyridon Louis gekomen om de harde kern van AEK Athene uit te dagen. Na tussenkomst van de Griekse ME werd dit snel gesust en kon de wedstrijd beginnen. Bekijk hieronder het fotoverslag!

AEK Athene – Panathninaikos

Olympiakos – Aris Saloniki

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

Mijn naam is Sander Wesdijk en ik heb een passie voor voetbal, reizen en fotografie. In het weekend volg ik meestal mijn club Excelsior achterna, maar ik ben ook vaak bij een obscure wedstrijd te vinden in bijvoorbeeld Polen of Israël. Tijdens wedstrijden vind ik het schitterend om de emoties van de supporters vast te leggen met mijn camera. Deze foto's wil ik graag met jullie delen!
Ook leuk om te lezen...
Derby DaysIn de actualiteit

Top 50 Grootste Voetbalderby's

Derby Days

Stem op de top 50 grootste voetbalderby's ter wereld

Derby DaysIn de actualiteit

Poznan Derby: burenruzie na 25 jaar terug

Away Days VoetbalreizenHet seizoen van

Het seizoen van IDH Travel tot Away Days