In de actualiteit

Voetbalbeleving in Albanië

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Onze fotograaf, Sander Wesdijk, heeft voor ons vorig weekend de pure voetbalbeleving in Albanië vastgelegd. De originele planning was om de beladen derby tussen KF Tirana en Partizani te bezoeken. Helaas werd deze wedstrijd verplaatst naar een andere speelronde en bezocht hij daardoor de wedstrijd Partizani tegen Flamurtari en KF Kastrioti tegen KF Laçi.

Albanië als voetballand

De hoogste voetbalcompetitie in Albanië draagt de naam Kategoria Superiore. De laatste tien jaar wordt de competitie gedomineerd door Skënderbeu Korçë. Desondanks staat dit seizoen Partizani stevig aan kop. De drie meest succesvolle clubs in de historie van de Kategoria Superiore zijn;

 • KF Tirana (24 landstitels)
 • Dinamo Tirana (18 landstitels)
 • Partizani (15 titels)

De stadions in Albanië zijn in het algemeen zeer matigd gevuld, maar de supporters die aanwezig zijn zorgen vaak voor een zeer goede sfeer. De twee meest bekende supportersgroepen van het land zijn de Ultras Guerrils van Partizani en de harde kern van Skënderbeu Korçë.

Fotoverslag voetbalbeleving in Albanië

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Sander Wesdijk
Over de schrijver

Mijn naam is Sander Wesdijk en ik heb een passie voor voetbal, reizen en fotografie. In het weekend volg ik meestal mijn club Excelsior achterna, maar ik ben ook vaak bij een obscure wedstrijd te vinden in bijvoorbeeld Polen of Israël. Tijdens wedstrijden vind ik het schitterend om de emoties van de supporters vast te leggen met mijn camera. Deze foto's wil ik graag met jullie delen!
  Ook leuk om te lezen...
  Derby DaysOost-Europa

  FK Partizani: Kampioen van Albanië

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 40)

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 11)