Actueel

Voetbalbeleving in Albanië

Onze fotograaf, Sander Wesdijk, heeft voor ons vorig weekend de pure voetbalbeleving in Albanië vastgelegd. De originele planning was om de beladen derby tussen KF Tirana en Partizani te bezoeken. Helaas werd deze wedstrijd verplaatst naar een andere speelronde en bezocht hij daardoor de wedstrijd Partizani tegen Flamurtari en KF Kastrioti tegen KF Laçi.

Albanië als voetballand

De hoogste voetbalcompetitie in Albanië draagt de naam Kategoria Superiore. De laatste tien jaar wordt de competitie gedomineerd door Skënderbeu Korçë. Desondanks staat dit seizoen Partizani stevig aan kop. De drie meest succesvolle clubs in de historie van de Kategoria Superiore zijn;

  • KF Tirana (24 landstitels)
  • Dinamo Tirana (18 landstitels)
  • Partizani (15 titels)

De stadions in Albanië zijn in het algemeen zeer matigd gevuld, maar de supporters die aanwezig zijn zorgen vaak voor een zeer goede sfeer. De twee meest bekende supportersgroepen van het land zijn de Ultras Guerrils van Partizani en de harde kern van Skënderbeu Korçë.

Fotoverslag voetbalbeleving in Albanië

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %