Groundhopping

Chaos met De Kogelvangers in de beker!

DRIEHONDERDTACHTIG! DRIEHONDERDTACHTIG! De stem van de kantinejuffrouw galmt door de kleine kantine van DVO’63 heen. Na 17 minuten wachten op onze patat mayo komen we erachter dat de frituur vaardigheden hier niet al te hoog zijn. De patat is smakeloos en het sausbakje zit amper halfvol. Het goede nieuws is dat we nu wel naar een potje kelderklasse voetbal kunnen gaan kijken. DVO speelt tegen De Kogelvangers. Dat moet haast wel een feest worden!

De Kogelvangers

Ons frietje eten we op aan de korte zijde. Naast ons staan drie heren, allen flink gepensioneerd, mee te leven met de Kogelvangers. Vol frustratie vloeken ze de boel bij elkaar. Hun club, uit Willemstad, mist de ene na de andere grote kans. De derdeklasser heeft vandaag een overwinning nodig om door te gaan in de groepsfase van de Districtsbeker. Tegen vierdeklasser DVO’60 zal dat normaal gesproken geen enkel probleem moeten opleveren.

 

Niets blijkt vandaag minder waar. Alleen in de eerste helft al wordt de lat tweemaal geraakt en een handvol kansen om zeep geholpen. De heren naast ons kijken vol ongeloof wanneer de arbiter fluit voor de rust: 0-0. We kijken in de rust maar even rond op Sportpark Hulsdonk, een echt karakteristiek amateursportpark. Met een kantine vlak naast het veld die doet denken aan de Belgische amateurcomplexen. Maar hét hoogtepunt van het sportpark zijn de dug-outs. Dit zijn namelijk de dug-outs die vroeger op Sportpark Luiten hebben gestaan, het complex waar RBC vijftig jaar gespeeld heeft en tientallen jaren profvoetbal is gespeeld.

In de tweede helft gaan de Kogelvangers rustig door met kansen missen. Wederom wordt tweemaal de lat geraakt. De rechtsback besluit ondertussen zijn frustratie op de grensrechter te uiten als de grens een ingooi geeft in plaats van een hoekschop. Nadat ook de scheidsrechter aan een scheldkanonnade te verwerken heeft gekregen, zijn uw reporters van dienst aan de beurt. Vol ongeloof kijkt hij ons aan: ”gaan jullie de bal niet halen?”

Afijn, de doelman van DVO keept de wedstrijd van zijn leven. In de 89e minuut lijkt dat toch het doek te gaan vallen. Een moegestreden DVO geeft een penalty weg. De Kogelvangers krijgen dé kans op de winnende treffer… Maar falen. De doelman heeft een fantastische redding in huis. Diep in blessuretijd ranselt de keeper wederom een onmogelijke bal uit zijn doel. Een stunt van formaat in de altijd vermakelijke districtsbeker. Eeuwig zonde dat de bond deze wedstrijden straks weer op koude winteravonden laat spelen…

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %