Eredivisie

Capo’s Utrecht Ultras spreken zich uit in podcast (Deel 2)

Met de avondklok die steeds sneller nadert, is het tijd om eens op zoek te gaan naar wat leuks te doen binnenshuis. Zo hebben we eerder al op een rijtje gezet welke voetbalfilms en -series een absolute must zijn om (nog) eens te bekijken. En nu komen we met een luistertip! Vandaag is deel 2 online gekomen van de nieuwe FC Utrecht podcast ‘het verhaal van…’. Normaal zullen we niet zo snel een club gerelateerde podcast aanraden, maar in dit geval zijn de gasten dusdanig interessant dat het voor iedere voetballiefhebber zeker interessant is om te checken. Te gast zijn namelijk de twee capo’s van de in 2019 opgerichte ultragroepering Utrecht Ultras.

Jacky, Gent en a way of life

FC Utrecht stond eigenlijk qua supporters altijd synoniem met de rebellen van de Bunnikside. Bij FC Utrecht dacht men meer aan hooligans en de Engelse sfeer dan aan de Duitse sfeer met ultra’s. Net als Feyenoord, ADO Den Haag en Go Ahead Eagles hebben de domstedelingen zich altijd fel uitgesproken tegen de ‘gemaakte’ ultrasfeer die eigenlijk verder vrijwel overal in Nederland al 10+ jaar aan een grote opmars bezig is. Het is daarom des te indrukwekkend dat in 2019 toch een stap richting sfeerverbetering is gezet met de oprichting van de Utrecht Ultras. En vooral dat deze groep breed gedragen wordt onder de supporters. Het verhaal van de twee capo’s/oprichters is daarom extra interessant.

Zo werd vorige week onder meer de geschiedenis van sfeergroepen bij FC Utrecht besproken. Ook kwam het verlies van Jacky, een van de leden van UU uitgebreid aan bod. Zijn moeder had zelfs nog enkele woorden voor de Utrecht Ultras. Deze week ligt de focus op de hechte vriendschap met Buffalo AA Gent en de grootse viering van 50 jaar FC Utrecht. Vanuit Gent komt er ook een bijzondere bijdrage voorbij. Ook wordt het onderwep ‘ultra’ uitgebreid besproken. Wat is volgens de twee capo’s Tycho en Yusuf een ultra, hoe beleeft een ultra een wedstrijd en is het een a way of life?

De podcast komt in twee delen uit. Nadat afgelopen vrijdag deel 1 verscheen, is het vandaag tijd voor deel 2! Een unieke inkijk in de wereld van de ultras.
De podcast is onder meer te vinden op:
Spotify:

Soundcloud

Youtube:

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %