Euro 2000In de actualiteit

Relletjes in Brussel, België wint eerste wedstrijd EK

Het stadion in België voor EURO 2000
In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

11 juni 2000

Brussel – België heeft haar eerste wedstrijd op EURO 2000 gewonnen. Door doelpunten van Bart Goor en Emile Mpenza wordt er nipt gewonnen van Zweden. ‘s Nachts braken in Brussel relletjes uit. 

In het Koning Boudewijnstadion zien bijna 47.000 supporters een spannende wedstrijd. Vlak voor rust opent Bart Goor de score voor de Rode Duivels. Direct na rust zorgt Mpenza voor de 2-0. Enkele minuten later maakt Mjällby de aansluitingstreffer. Verder dan dat komen de Zweden echter niet. Zodoende wint België haar eerste wedstrijd op EURO 2000.

‘s Nachts vierden duizenden mensen feest in verschillende steden. In de hoofdstad braken rond middernacht relletjes uit toen feestvierders de afgesloten Grote Markt wilden opgaan. De politie reageerde heftig: traangas werd ingezet. Toch bleef de sfeer opgewekt. Enkele uren later moest er weer ingegrepen worden. De Brusselse burgemeester overweegt om bij de volgende wedstrijd van de Rode Duivels de Grote Markt wél te openen voor supporters.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.