In de actualiteit

Bern: Feyenoord is coming!

Bern weet wat het te wachten staat: Feyenoord komt eraan.
In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Bern: Feyenoord is coming! Dat betekent een massale uittocht van supporters. In Glasgow viel het nog ‘tegen’ met ‘slechts’ 1800 uitsupporters Nu zijn er duizenden supporters onderweg naar Zwitserland. Een onvergetelijke awayday lonkt.

Bern: Feyenoord is coming!

Uiteraard is men in Zwitserland in paniek. Auto’s van supporters worden ondersteboven gekeerd. Op zoek naar vuurwerk. Feyenoorders zonder kaart mogen rechtsomkeert maken. Gasten met FRFC kleding aan, mogen de grens niet over. Bizar. Waarschijnlijk zijn de autoriteiten de rellen in 2004 nog niet vergeten. In de tijd van de laatste stuiptrekkingen van het échte hooliganisme ging het namelijk mis. Er braken rellen uit in Basel.

Awaydays are the best days

Ondanks de reputatie van Feyenoord gaat het de laatste jaren steevast goed. Op supportersgebied. Tweemaal wordt er een feest gebouwd in Manchester.  Onvergetelijke awaydays in Istanbul en Charkov volgen. Uiteraard wordt er steevast verloren. Gezellig is het wel. Evenals in Glasgow: gezelligheid en een hinderlijke onderbreking van 90 minuten.

Oh ja, mensen die weer over Rome komen:

Feyenoord verloor de eerste wedstrijd van Glasgow Rangers.  Door een sensationele overwinning op Porto gaat de club toch aan kop in de poule. In die groep zitten Young Boys Bern, Porto en Glasgow Rangers. Eerder dit seizoen schakelde Feyenoord Hapoel Beer Shava en Dinamo Tbilsi uit.

Beste supporters, we krijgen nu toch wel een aantal berichten van supporters die hun bootfakkel vergeten zijn in de boot te leggen of gerekend hebben op extreem koude temperaturen en hun (gezichts)kleding hierop al hebben aangepast. De Zwitserse autoriteiten stellen dit alleen niet op prijs en bij vondst na controle volgt een inreisverbod. Check je kofferbak dus nog even voordat je afreist.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen 2019-2020

  Dit is de mooiste vuurwerkactie van het seizoen 2019-2020

  Dit was het weekend

  Dit was het weekend

  In de Boeken

  Dit is De Kuip

  In de actualiteit

  FC Twente moest na de vuurwerkramp 'gewoon' voetballen