In de actualiteit

Bern: Feyenoord is coming!

Bern weet wat het te wachten staat: Feyenoord komt eraan.

Bern: Feyenoord is coming! Dat betekent een massale uittocht van supporters. In Glasgow viel het nog ‘tegen’ met ‘slechts’ 1800 uitsupporters Nu zijn er duizenden supporters onderweg naar Zwitserland. Een onvergetelijke awayday lonkt.

Bern: Feyenoord is coming!

Uiteraard is men in Zwitserland in paniek. Auto’s van supporters worden ondersteboven gekeerd. Op zoek naar vuurwerk. Feyenoorders zonder kaart mogen rechtsomkeert maken. Gasten met FRFC kleding aan, mogen de grens niet over. Bizar. Waarschijnlijk zijn de autoriteiten de rellen in 2004 nog niet vergeten. In de tijd van de laatste stuiptrekkingen van het échte hooliganisme ging het namelijk mis. Er braken rellen uit in Basel.

Awaydays are the best days

Ondanks de reputatie van Feyenoord gaat het de laatste jaren steevast goed. Op supportersgebied. Tweemaal wordt er een feest gebouwd in Manchester.  Onvergetelijke awaydays in Istanbul en Charkov volgen. Uiteraard wordt er steevast verloren. Gezellig is het wel. Evenals in Glasgow: gezelligheid en een hinderlijke onderbreking van 90 minuten.

Oh ja, mensen die weer over Rome komen:

Feyenoord verloor de eerste wedstrijd van Glasgow Rangers.  Door een sensationele overwinning op Porto gaat de club toch aan kop in de poule. In die groep zitten Young Boys Bern, Porto en Glasgow Rangers. Eerder dit seizoen schakelde Feyenoord Hapoel Beer Shava en Dinamo Tbilsi uit.

Beste supporters, we krijgen nu toch wel een aantal berichten van supporters die hun bootfakkel vergeten zijn in de boot te leggen of gerekend hebben op extreem koude temperaturen en hun (gezichts)kleding hierop al hebben aangepast. De Zwitserse autoriteiten stellen dit alleen niet op prijs en bij vondst na controle volgt een inreisverbod. Check je kofferbak dus nog even voordat je afreist.

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteitStart de Normalisatie

  Start de normalisatie: bizarre stadionverbod soap na juichmoment

  In de actualiteitIn de Hekken Travel

  Waar gaat de voetbalreis naar toe?

  In de actualiteitStart de Normalisatie

  Start de normalisatie: uitsupporters op thuisvak - begin bij jezelf

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: Belgische bekerfinale tussen aartsrivalen!