Voetbal in Oostenrijk

Austria Salzburg bestaat 85 jaar!

Supporters van Austria Salzburg, de enige echte club uit Salzburg, vierden gisteren (woensdag) het 85 jarige bestaan van hun club.De volksclub, opnieuw opgericht in 2006 nadat de originele club werd overgenomen door Red Bull, speelt inmiddels een relatief bescheiden rol in het Oostenrijkse amateurvoetbal. De supporters zijn echter van topniveau!

Austria Salzburg

Het is het voorjaar van 2005 als SV Austria Salzburg in grote geldnood verkeert. Energiedrankgrootmacht Red Bull toont zich bereid de club van de ondergang te redden, en voegt op 6 april de daad bij het woord. De komst van de lokale multinational wordt met enthousiasme begroet, omdat de club het geld van het Salzburger bedrijf goed kan gebruiken om een rol van betekenis te blijven spelen om de hoogste plaatsen in de Oostenrijkse Bundesliga.

Al snel wordt echter duidelijk dat de plannen van Red Bull niet stroken met de ideeën van de supporters. Waar Red Bull de club wil inpassen in de sport-tak van het bedrijf – met eigen naam, kleuren en uitstraling – willen de supporters de identiteit van SV Austria Salzburg behouden. Dit lukt helaas niet. Anderhalf jaar na de overname richten supporters hun eigen club op.

Lees hier het hele verhaal van Austria Salzburg!

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %