Voetbal in Argentinië

Argentina! Argentina! Argentina!

We waren van plan om helemaal niets over het WK te schrijven omdat het niet in de lijn der verwachting viel dat er wat leuks te melden zou zijn (en de rest van dat gezeik is voor de media en professionele klagers op Twitter). Gelukkig mogen we toch een uitzondering maken en die is (niet verrassend) voor Argentinië, waarvan de supporters nooit tegenvallen!

Waar wij worstelen…

De Argentijnen verloren het openingsduel zeer verrassend van topsportland Saudi Arabia, waarna het won van Mexico. Gisteren kon de poule daarom nog alle kanten op en moesten Messi en zijn vriendjes winnen van Polen. Dat lukte zeer makkelijk, maar dat was bijzaak. Op de tribunes in de woestijn stonden de echte winnaars van de avond en het toernooi. Waar we in Nederland worstelen (Hup Dutch Fanatics!) met figuren zoals hieronder, brengen de Argentijnen de passie die ze bij het clubvoetbal hebben gewoon mee naar het nationale elftal.

Oranje supporters in Qatar op het WK

Hier moeten wij het mee doen bij ons nationale elftal…

90 minuten lang

Waar de voetballers er vol passie alles aan deden om de volgende ronde te halen waren ook de supporters 90 minuten scherp en dat leverde zowaar een heerlijk sfeertje op daar in de woestijn.

Door de overwinning op Polen mag Argentinië het zondag opnemen tegen Australië en dat betekent dat we nog minimaal één wedstrijd van deze supporters mogen genieten. Daarna gaan ze er natuurlijk uit tegen Nederland, want hoe belachelijk de tietenmannen van deze wereld ook zijn, we blijven achter ons eigen land staan natuurlijk.

[Foto’s via Pro Shots / Marcel van Dorst / SIPA USA / Witters]

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %