ActueelAgainst Modern Football

50+1 ist UNANTASTBAR

Veel ontevredenheid bij de supporters. Zo kun je dit seizoen in Duitsland het beste omschrijven. Protestactie na protestactie. Tijdens de start van dit seizoen schreven we hierover al twee longreads (Krieg dem DFB & Fick dich DFB) met de redenen achter de protesten. Toen werd er door de DFB beloofd dat er naar de supporters geluisterd zou worden. Toch veranderde er niet veel. Eintracht Frankfurt speelde bijvoorbeeld vorige maand op een maandagavond (Gegen Montagabend Fußball) tegen RB Leipzig. Maar eindelijk hebben de supporters een belangrijke overwinning te pakken. Een meerderheid van de club in de Bundesliga en 2. Bundesliga stemde donderdag namelijk voor het behoud van de 50+1 regel.

Motie Sankt Pauli

Tijdens de bijeenkomst zouden de clubs beslissen of ze de 50+1 regel zouden behouden. Deze regel verplicht dat tenminste 51 procent van de club in handen moet zijn van de supporters. Met als uitzondering dat investeerders, die al langer dan 20 jaar bij de club verbonden zijn, de meerderheid krijgen. Een motie van Sankt Pauli voor het behoud van de regel werd gesteund door de meerderheid van de clubs. Een belangrijke overwinning tegen het moderne voetbal!

Eerder op de dag werd een petitie voor behoud van de regel overhandigd aan DFB president Dr. Reinhard Rauball. De petitie was maar liefst 30 meter lang en getekend door bijna 3.100 supportersgroepen van 156 clubs. En het heeft geholpen. Op naar de volgende overwinning van supporters. Voetbal is van ons!

[Headerfoto via Pro Shots / Witters]

Niels Verzijlberg
Content Creator bij RKC Waalwijk. MSc student Business Communication and Digital Media. BA in (Sport)Communication. Is gek van voetbal in het algemeen en probeert zoveel mogelijk wedstrijden in binnen- en buitenland te bezoeken.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %