In Duitsland begon dit seizoen met veel ontevredenheid bij de supporters van de clubs. Bij de start van het nieuwe seizoen schreven we hier twee longreads (Krieg dem DFB & Fick dich DFB) over. Naar aanleiding van verschillende protesten destijds, liet DFB-president Grindel weten naar de supporters te willen luisteren. Toch werd de wedstrijd gisteren tussen Eintracht Frankfurt en RB Leipzig ingepland op de maandagavond. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij de supporters van Eintracht Frankfurt.

Spandoeken en fluitconcerten

De hard kern van Eintracht Frankfurt protesteerde aan het begin van de wedstrijd middels diverse spandoeken en fluitconcerten tegen de DFB. Daarnaast liepen de ultras richting het veld en dreigden het veld op te komen. Hierdoor besloot de scheidsrechter de wedstrijd uit te stellen en begon de eerste helft vijf minuten later.

Tennisballen

Ook bij de start van de tweede helft lieten de supporters van Eintracht hun onvrede horen. Ditmaal gooiden ze massaal tennisballen en toiletpapier op het veld, waardoor de tweede helft net als de eerste helft wat later begon.

[Foto’s via Pro Shots / Witters]

Niels Verzijlberg
Content Creator bij RKC Waalwijk. MSc student Business Communication and Digital Media. BA in (Sport)Communication. Is gek van voetbal in het algemeen en probeert zoveel mogelijk wedstrijden in binnen- en buitenland te bezoeken.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.