FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in Afrika

Zien we binnenkort meer winterstages in Hurghada?

Het hoeven niet altijd stadions van voetbalteams te zijn. Een groundhopper zoekt altijd naar dat tikkeltje meer. En dat kan ook in Egypte gevonden worden. Zo bezochten we afgelopen zomer de faciliteiten van Senzo Sporting Club in Hurghada.

Nagelnieuw modern complex

Er wordt geen competitievoetbal gespeeld en dat is ook nooit eerder het geval geweest. Dat kan ook bijna niet, aangezien de faciliteiten pas in 2016 in gebruik zijn genomen. De bouw was begonnen in 2012 en vormt eigenlijk een uitbreiden op het nabijgelegen Senzo Mall. Jawel, een shopping centrum. Een aparte combinatie, maar wel eentje met een duidelijk doel.

Want de uitbaters maken zeer duidelijk dat ze een focus leggen op zowel amateurs als professionele sports, de lokale gemeenschap verweven met internationaal toerisme. Zowel voor recreanten (en dus eigenlijk families) als voor professionele sporters en clubs. En dat voor een enorme verscheidenheid aan sporten. Natuurlijk neemt voetbal een leeuwendeel in, maar daar blijft het niet bij.

Optie voor Nederlandse en Belgische clubs?

Het hoofdvoetbalveld wordt bijgestaan door enkele oefenveldjes met daarrond tennis, atletiek, zwemmen en tal van indoorsporten. Het hele complex is zeker het bezoeken waard en de mensen in het complex staan open om je te begeleiden en van extra uitleg te voorzien. Ons lijkt het in ieder geval een ideale optie in plaats van de typische voetbalwinterstages onder de Spaanse zon.

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %