Verenigd Koninkrijk

York City FC: Engelse tijdmachine

Supporters van York City FC in het ouderwetse Bootham Crescent

York City FC bericht in 2012 dat het het geliefde Bootham Crescent ingeruild gaat worden voor een LEGO stadion. Anno 2019 speelt de Engelse club nog steeds in het stadionnetje. Bouwvergunningen die niet worden afgegeven en vertragingen bij de daadwerkelijke bouw van het stadion zorgen voor vertraging. 

York City FC

De Minstermen hebben nooit hoger gespeeld dan het tweede niveau van Engeland. Vandaag de dag is het actief op het het zesde niveau van Engeland. Toch zitten er ook vandaag weer een paar duizend supporters. Lang niet zoveel als op een historische FA Cup avond tegen Huddersfield Town. Toen zaten er meer dan 23 duizend supporters op de tribunes. We praten dan over 1938.

Bootham Crescent

Terwijl de stadionspeaker omroept dat de verhuizing naar het nieuwe stadion gaat plaats vinden ergens in het nieuwe jaar, genieten wij van keihard Engels Kick and Rush voetbal. Met een Chicken Balti Pie in de hand. In de zon. In een krakkemikkig stadionnetje midden in York. Facking great! Toch zullen het de laatste maanden zijn. Het nieuwe stadion staat al klaar. Echter zijn het de veiligheidsinstanties die een definitieve verhuizing tegenhouden.

Er staan veel Engelse stadions op de nominatie om gesloopt te worden. Zo bezochten wij vorig jaar nog Boston United, dat in een soortgelijke positie verkeert.

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  In de geschiedenisboeken

  Uit de kast: Justin Fashanu

  In de actualiteit

  Premier League: 10 redenen waarom het geen feest wordt

  In de actualiteit

  EURO 2020: Football is coming home

  Shall we sing a song for you

  Three Lions (Football’s coming home)