Voetbal in Engeland

West Bromwich Albion en Wolves bewijzen dat er wel degelijk wat gebeurt in Engeland

Het is de laatste tijd weer een gevleugelde uitspraak als er iets gebeurt in Nederland: “Kijk dan naar Engeland, daar gebeurt nooit wat!”. Een uitspraak die wij in een eerder artikel al ontmaskerde voor de complete onzin die het is. Dit weekend lieten de supporters bij de Black Country Derby tussen WBA en Wolves het ook nog maar eens zien; in Engeland gebeurt wel degelijk wat!

Voor het eerst sinds 2011/12 namen West Bromwich Albion en Wolverhampton Wanderers het namelijk weer tegen elkaar op met publiek. Een gelukkige loting in de FA Cup koppelde de twee rivalen aan elkaar. Beide steden liggen in de Black Country, een regio in de West Midlands van Engeland. De onderlinge derby draagt dan ook de naam van dit gebied en geldt voor beide supportersgroepen als de wedstrijd van het jaar.

De Black Country Derby tussen West Bromwich Albion en Wolverhampton Wanderers

Bron: TerraceEdition

Let him die!

Voor de politie reden genoeg om voorzorgsmaatregelen te nemen. Gigantisch veel politie wordt opgetrommeld en er wordt gekozen voor de klassieke 11:45 aftrap. Bedoeld om de supporters wat minder tijd te bieden om te boozen. Het weren van uitsupporters is gelukkig nog geen gemeengoed geworden in Engeland en de bezoeker uit Wolverhampton krijgen gewoon de gehele korte zijde in The Hawthornes, want West Bromwich Albion speelt de wedstrijd thuis.

Het stadion is uiteraard uitverkocht en de spanning is voelbaar. Helaas blijkt op het veld dat Wolverhampton, als Premier League-club, de bovenliggende partij is. Een simpele 0-2 overwinning volgt, tot teleurstelling van de thuissupporters. Toch zijn het vooral de randzaken die na afloop opduiken in de Engelse pers.

Na de 0-2 besluit één supporter namelijk dat het wel handig is te gaan juichen in het thuisvak, met wat flinke klappen tot gevolg. Met een hoofd vol bloed wordt de supporter afgevoerd terwijl het publiek “let him die, let him die” scandeert. Het hek is van de dam en de supporters zijn niet meer te houden, met wat losse pitch invasions en andere gekkigheid. Totale anarchie in The Hawthornes. De wedstrijd ligt bijna drie kwartier stil en het is overal gekkenhuis. Maar onthoud mensen; in Engeland gebeurt nooit wat!

Check de mannen van Terrace Edition voor meer over deze derby!

 

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %