Amateurvoetbal

VV Dieren schakelt JVC Cuijk uit voor titelstrijd in goedbezoch topper

In de zaterdag derde klasse Oost is een extreem spannende titelstrijd gaande. Voorafgaand aan de wedstrijd van vanavond staan FC Zutphen, VV Dieren en JVC Cuijk binnen drie punten van elkaar. Allemaal clubs met een redelijk grote achterban, die de promotie meer dan waardig zijn. JVC Cuijk speelde in het recente verleden nog Derde Divisie op zondag, terwijl ook FC Zutphen gewend is om op veel hoger niveau te acteren. VV Dieren mag dan weer rekenen op de steun van de Dieren Youth. Al met al genoeg reden om een oogje te houden op deze spannende titelontknoping dus!

En laat er dan vanavond eens een ware topper op het programma staan. VV Dieren neemt het thuis op tegen directe titelconcurrent JVC Cuijk. Het stokje doorgeven in de top van de competitie heeft er momenteel toe geleid dat FC Zutphen met de minimale voorsprong van een puntje over de koppositie beschikt (met nog een wedstrijd tegen JVC Cuijk te gaan). De winnaar van vandaag zet de mannen uit Hanzestad Zutphen dus volop onder druk, terwijl de verliezer vrijwel zeker afhaakt voor directe promotie. Grote belangen voor op deze druilerige dinsdagavond in Dieren.

Maak Dieren trots

Enkele weken geleden waren we al wezen kijken bij de lokale derby tussen Eerbeekse Boys en VV Dieren, waarbij beide supportersgroepen met een flinke pyro-actie kwamen. Het is dus ook eigenlijk onze verwachting dat vanavond weer wat te genieten valt vanuit Dierense kant en we worden niet teleurgesteld. Er is een, zeker voor amateurbegrippen, redelijk groot doek voorbereid. Pak ze aan. Maak Dieren trots! Aan beide zijdes van het doek zijn dan weer fakkels, terwijl achter het doek blauwe rook te zien is. Hoewel de wind helaas de verkeerde kant op staat voor de rook, is het een mooi geheel. Ook de bezoekers van JVC Cuijk hebben flink wat pyro meegenomen en een grote trommel. Beide supportersgroepen weten het belang van de wedstrijd van vandaag!

Dat belang is zo te zien sowieso wel duidelijk in Dieren, want Sportpark Het Nieuwland is goed gevuld met supporters. Je zou bijna vergeten dat deze belangrijke wedstrijd in plaats van zaterdag op de normaal toch minder populaire dinsdagavond staat. Behalve mensen, zijn er ook opvallend veel honden aanwezig vanavond. Alhoewel dat wellicht toch minder opvallend is als je de naam de vereniging mee weegt. Je bent VV Dieren of je bent het niet. Als laatste is de tribune op de lange zijde nog het benoemen waard. Die lijkt zo zonder zijkant of echte achterkant niet helemaal af en is daardoor best een heel geinig geheel geworden. Conclusie is dus dat alle ingrediënten voor een mooie amateuravond aanwezig zijn.

Op het veld is VV Dieren vanaf het begin de baas. JVC Cuijk speelde tot een paar jaar geleden nog Derde Divisie op zondag en is, hoewel het echt grote geld inmiddels verdwenen is, nu op de zaterdag bezig aan een flinke opmars. Daar is vanavond echter weinig van te zien. Er is maar één ploeg die aanspraak maakt op de winst vanavond. Op de ruststand van 2-0 valt bijzonder weinig af te dingen. Als de zon vervolgens in de rust ondergaat en er een mooie lucht over het sportpark valt wordt nog de 3-0 gemaakt met een penalty en valt de wedstrijd definitief in het slot. Dieren is zeker trots gemaakt vanavond en mag nog altijd blijven dromen van het kampioenschap!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %