Columns

Vol strijd gaan wij op pad!

Heel de week kijk je er al naar uit. Het weekend. En dan in het bijzonder naar de dag waarop je club weer speelt. De doordeweekse dagen lijken eeuwen te duren, maar de strijdlust in ons allen sleept ons er toch weer door heen. Eindelijk; het is weer Matchday!

De dag ervoor ga je slapen met de wetenschap dat het weer zover is als je je ogen weer opent. Vroeg in de ochtend word je wakker, je hart bonst in je keel. Vandaag mag je weer op pad. Of het nu naar je eigen stadion is in je eigen stad, of dat je je club weer eens honderden kilometers achterna mag reizen richting een uithoek van Nederland. Het doet er nu even niet toe. Je bent ertoe in staat alles te geven voor je club. De club waar je al sinds kinds af aan trots op bent. De liefde die je ooit hebt overgenomen van je vader, deel je nu met je beste maten. Deze liefde hoop je later ook weer door te kunnen geven aan je eigen kinderen.

Je verruilt je vaak zakelijke of zwoegende functie van eerder deze week even voor de passie voor je club. Je toont je strijdbaar en weet dat je vanavond met een schorre keel thuis zult komen. De wil om samen met je maten alles te geven. Het gevoel dat jij en de spelers op het veld samen strijden voor de drie punten en nog belangrijker; samen strijden voor je club.

Passie, trots en strijd

Ook al zit alles tegen, gaat alles fout wat er maar fout kan gaan. Onvoorwaardelijke steun, dat is waar je voor staat. Gevoed door de dromen over successen, zal je altijd blijven strijden. Je trots uitstralen. De club zit diep in je hart, de liefde voor de bal is aanwezig. De passie, de trots, en de strijd. Dat zijn de sleutelwoorden van de onvoorwaardelijke liefde die jij week in, week uit toont voor je club. Laat zien wie je bent en keer de club nooit de rug toe. Blijf strijdbaar en steun de club. De club heeft mensen zoals jij keihard nodig, en jij kunt niet leven zonder de club. Waar je ook naartoe zult gaan dit weekend, geef alles voor je club!

Vol strijd gaan wij op pad!

[Foto via Pro Shots / Action Images]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %