Voetbal in Afrika

Voetbalcultuur in Marokko; gekkenhuis in Noord-Afrika

Een groot voordeel van het vele reizen wat onze redactie doet is dat je in allerlei landen contacten op doet. En dan krijg je nogal eens wat heerlijke beelden doorgestuurd vanuit alle uithoeken van de wereld. Zoals onderstaande beelden van een Portugees contact. Hij is bezig aan een voetbalreis van enkele weken in Marokko. En de voetbalbeleving daar is ongelooflijk bizar. Geniet daarom van deze foto’s en filmpjes van drie wedstrijden in Noord-Afrika.

De eerste wedstrijd is van de absolute topclub Wydad Casablanca. Een club die niet voor niets bekend staat om haar fanatieke supporters. Tevens is de derby tegen Raja Casablanca een absolute must is voor alle derbyliefhebbers. Helaas wordt het eigen Stade Mohammed V verbouwd en dus werd de wedstrijd tegen CR Al Hoceima gespeeld in het kleinere Stade Père Jégo gespeeld. Dit deed niks af aan de sfeer en de fanatieke supporters zorgden voor onderstaande geweldige beelden.

Voor de tweede wedstrijd kijken we naar Marrakech. Hier nam de plaatselijke trots Kawbab Marrakech het open tegen die andere topclub uit Casablanca; Raja. De wedstrijd werd helaas gespeeld in iets wat het best kan worden beschreven als een foeilelijk modern stadion. Gelukkig zorgden de Ultra Crazy Boys van Raja voor vuurwerk en een gepassioneerde sfeer.

En het beste bewaren we natuurlijk voor het laatst. HUSA Agadir speelde voor de kwartfinale Afrikaanse Champions League tegen de Egyptische topclub Zamalek. En de kwartfinale vraagt natuurlijk om een hele vette tifo. En daarnaast nog een beetje vuurwerk… De Marokkaanse voetbalbeleving is echt geweldig!

Beelden door Hugo Ferraz

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %