Against Modern Football

Voetbal op echt gras: VVV is de volgende

Een fenomeen dat in de andere hoogste Europese voetbalcompetities zelden terugkomt. Het gaat de goede kant op betreft de velden in het Nederlandse professionele voetbal. VVV-Venlo laat via haar officiële Twitteraccount weten vanaf volgend seizoen weer over te stappen naar natuurgras.

Zeven jaar op kunstgras

In 2013 werd het natuurgras vervangen door de plastic mat. Zeven jaar later besluit VVV weer te gaan voetballen op het echte gras. Op 13 mei zal de club gaan beginnen met de verandering. Bij zo’n cultstadion als De Koel past dat velen malen beter! Algemeen Directeur Marco Bogers laat dit ook weten via de site van de club: ‘Betaald voetbal wordt van oudsher op natuurgras gespeeld. En zeg nou zelf, spelen op écht gras… Er is niets prachtiger dan dat. In een dergelijk stadion als De Koel, met een grote nostalgische waarde, hoort natuurgras er ook gewoon bij.’

https://twitter.com/VVVVenlo/status/1260274756697427968

VVV volgt het goede voorbeeld

De laatste jaren is er steeds meer weerstand gekomen tegen het neppe gras. Een schande voor het Nederlandse voetbal dat de geur van gras in zoveel stadions ontbreekt. Almere City geeft in 2018 het goede voorbeeld door de overstap naar natuurgras te maken. Afgelopen zomer begon RKC weer aan echt gras: de Eredivisie was dus een kunstgrasmat armer. In de Keuken Kampioen Divisie speelt Jong PSV sinds dit seizoen op natuurgras.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1138724099751067648?s=20

In april deelde ADO het nieuws om deze zomer – na zeven jaar – afscheid te nemen van kunstgras. PEC kwam begin dit jaar met dezelfde berichtgeving: de club uit Zwolle gaat afstappen van het plastic. Aan het begin van seizoen 2019-2020 maakte Telstar bekend over vier jaar de overstap te willen maken. Sparta, MVV en Excelsior zijn vorig jaar hierover in gesprek geweest.

Overzicht kunstgras

Als alle plannen deze zomer worden uitgevoerd, zullen in seizoen 2020-2021 de volgende clubs op kunstgras spelen:

  • Eredivisie: Emmen, Heracles en Sparta.
  • Keuken Kampioen Divisie: Cambuur Leeuwarden, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Eindhoven, Excelsior, Helmond Sport, Jong AZ, Jong PSV, MVV, Roda JC, Telstar, TOP Oss en FC Volendam

 

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %