In de actualiteit

Aanvoerders zijn duidelijk: oprotten met dat kunstgras!

Aanvoerders uit de eredivisie spreken zich uit tegen kunstgras

De schreeuw om echt gras wordt steeds luider en dat vinden wij als nostalgici uitermate fijn. Vandaag spreken de aanvoerders van twaalf op echt gras spelende clubs de Nederlandse voetballerij op om te stoppen met het voetballen op plastic. Onder aanvoering van Stijn “middelvingertje” Schaars laten de spelers via spelersvakbond VVCS weten het zat te zijn om veredeld zaalvoetbal te spelen.

Aanvoerders uit de eredivisie spreken zich uit tegen kunstgras

FC Utrecht- aanvoerder Willem Janssen geeft aan waarom kunstgras is als boerenkool zonder rookworst: “Alle technische vaardigheden zoals passen, trappen, aannemen zijn anders op kunstgrasvelden. Daarnaast vind ik kunstgras competitievervalsing, omdat clubs er dagelijks op trainen en de uitspelende ploeg eens in de zoveel tijd met kunstgras wordt geconfronteerd.”

Klik op de afbeelding voor een PDF / Bron: VVCS

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  ColumnsIn de actualiteit

  KNVB en Co: supporters nog altijd de dupe

  In de actualiteit

  Racisme in het voetbal: een maatschappelijk probleem

  In de actualiteit

  Straf FC Groningen: Geen supporters op Vak-F tegen Twente

  In de actualiteit

  KNVB niet gediend van pitch invasion: boete Willem II