Against Modern FootballIn de actualiteit

Villarreal – Atletico: In Spanje zijn ze knettergek

Villarreal supporters met pyro

Eerder dit seizoen hebben we al laten zien waarom de Premier League zo’n gedrocht is. Op dat moment denken we: ”gekker dan dit wordt het niet”. La Liga doet nu echter een hele goede poging. Villarreal – Atletico gaat namelijk in Amerika gespeeld worden.

Over de gehele wereld lijkt men hitsig te worden als Real Madrid, Barcelona of Atletico Madrid speelt. Loop door de straten van Madrid en de ”officiële” shirtjes hangen gebroederlijk naast elkaar. Ik krijg er koppijn van, maar dat terzijde. Nu vindt de Spaande Competitie, in de volksmond ook wel La Liga genoemd, het een prachtige idee om Spaanse wedstrijd op Amerikaanse bodem te laten spelen. Awaydays are the best days, maar dan net anders.

Het prachtige stadion van Villarreal zal leeg blijven tijdens Villarreal-Atletico

Villarreal – Atletico

Vorig jaar werd het plan nog tegengehouden door de Spaanse voetbalbond. Nu lijkt de wedstrijd op buitenlandse bodem er toch echt van te komen. De voorzitter van Villarreal vindt het namelijk een goed idee ”voor iedereen in Spanje”. Vermoedelijk bedoelt hij dan vooral zijn eigen portemonnee. Van een gemiddeld maandsalaris van 1600 euro kan je echt niet naar de andere kant van de oceaan vliegen. Geen Villarreal – Atletico dus voor de trouwe aanhang van beide clubs.

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 38)

  In de fotoreportages

  Spiderman!

  In de actualiteitIn de videotheek

  Door de hekken heen