Voetbal in Bosnië

Verrassing langs de weg in Bosnië

Onderweg van Sarajevo naar Belgrado passeren we ineens het stadion van Drina Zvornik. De ligging en omgeving is voor ons reden genoeg om even uit te stappen!

Voor de stadionliefhebbers en groundhoppers is het altijd leuk als je vanuit de auto onverwachts een stadion spot. We spraken af om niet telkens te stoppen, helemaal als we weer eens een weinigzeggend veldje zagen met een kleine tribune. Maar in Zvornik maken we een uitzondering!

Drina Zvornik

Dit stadion in Zvornik is de thuishaven van FK Drina Zvornik, een team dat uitkomt op het tweede niveau van Bosnië. Zvornik is een stad dichtbij de grens tussen Bosnië en Servië. Drina verwijst naar de gelijknamige rivier waar het stadion zich pal naast bevindt. Op de achtergrond zien we de bergen en naast de lange zijde staan een hoop flats. De bewoners die hier wonen hebben een perfect uitzicht op de thuiswedstrijden van Drina Zvornik.

Dit geldt al helemaal voor het gebouw in de hoek van het stadion. Op de eerste verdieping sta je even hoog als op de tribune. Wie daar op het balkon zit, moet uitkijken dat hij niet wordt geraakt door een weggewerkte bal.

Momenteel speelt Drina Zvornik op het tweede niveau, een competitie waarin ze de laatste jaren vaak uitkomen. De club speelde in 2016 voor het laatst op het hoogste niveau van Bosnië.

Na een paar rondjes in het knusse stadion stappen we weer in. Het blijkt dat ze eerder in de week al thuis hadden gespeeld, maar wij zaten bij Zeljeznicar – Velez. Een andere keer dan maar!

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %