Actueel

Het verhaal van Fortuna Sittard: van half dood naar springlevend

In het seizoen 1994/1995 wist Fortuna Sittard voor de laatste keer een prijs te pakken door zich tot kampioen van de Eerste Divisie te kronen. Toen de club in 2002 degradeerde, ging het met de club naast sportieve prestaties ook financieel niet goed. Ze hadden een schuld van maar liefst 24 miljoen euro. Het lukte de club om de schuld voor een groot deel op te lossen, maar in 2009 ging het weer mis. De club had schulden, maar kon deze niet op tijd aflossen, waardoor de licentie door de KNVB werd ingetrokken. Via de rechter kreeg Fortuna uiteindelijk toch een licentie.

In 2012 was de club weer op de rand van de afgrond en dreigde een faillissement. Uiteindelijk lukte het de club om hun hoofd boven het water te houden. Je zou toch denken, dat de donkere periode in de geschiedenis over was. Maar in 2016 gebeurde het weer dat Fortuna Sittard tegen een faillissement aankeek en kreeg het vorig jaar nog een aantal keer puntenaftrek van de KNVB wegens financiële wanbeleid.

Ommekeer 

Maar in 2016 melde zich de Turk Isitan Gün, die de supporters beloofde dat het goed zou komen. Hij stelde oud-Ajax speler Sunday Oliseh aan als trainer en met de nodige talent uit de eigen jeugd is Fortuna bezig met een opmars in de Jupiler League. Gisteren (vrijdag) won de club van Jong Ajax en kroonde zich daarmee tot kampioen van de tweede periode. Hiermee mogen ze in ieder geval mee doen met de play-offs aan het eind van het seizoen. Of promoveren ze rechtstreeks? We zullen het zien. Één ding wat we wel zeker weten, is dat het de supporters van Fortuna hard gegund is. De overwinning op Jong Ajax leverde prachtige beelden op!

Foto’s

[Foto via Pro Shots / Henk Korzelius]

[Foto via Niels van Renen]

[Foto via Fortuna Sittard]

[Foto via Pro Shots / Henk Korzelius]

[Foto via Niels van Renen]

[Foto via Fortuna Sittard]

Video’s

 

Niels Verzijlberg
Content Creator bij RKC Waalwijk. MSc student Business Communication and Digital Media. BA in (Sport)Communication. Is gek van voetbal in het algemeen en probeert zoveel mogelijk wedstrijden in binnen- en buitenland te bezoeken.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %