Vanaf de seizoenstart 2021/22 is Oostenrijk voornemens om weer volledige capaciteit toe te staan, zonder anderhalve meter en zonder mondkapjes. De Block West van Rapid Wien hebben al op dit heuglijke nieuws gereageerd door hun terugkeer in het stadion aan te kondigen. Zij boycotten de ‘coronawedstrijden’ tot dusver vanwege alle maatregelen rondom het bewaren van de afstand en dragen van een mondkapje. Nu dromen de ultras van Rapid Wien in onderstaand statement, dat op hun site verscheen, van de volle stadions die zullen volgen.

“Vanaf de eerste competitiewedstrijd van het 2021/22 seizoen, zal de actieve fanscene SK Rapid weer in het stadion ondersteunen. Of het nou gaat om de competitie, de beker of de Champions League kwalificatie: Block West viert vanaf snel weer elke keer een voetbalfeest.

Schouder aan schouder

Het is meer dan 15 maanden geleden dat we voor het laatste met zijn allen op de tribune stonden. De dag waar we al sinds maart 2020 naar uitkijken is eindelijk daar. Vanaf juli zijn de toeschouwersrestricties, mondkapjesverplichtingen en afstandsregels verleden tijd in Oostenrijk, terwijl ook away days weer mogelijk zouden moeten zijn. We kunnen dus eindelijk weer schouder aan schouder in het stadion staan, strijden tegen de supporters van andere clubs en ons team naar de overwinning zingen. Onder deze omstandigheden is een bezoek aan het stadion weer mogelijk voor ons – op de enige manier waarop wij het ons kunnen voorstellen.

Er zijn echter nog steeds beperkingen die wij niet op prijs stellen. Om in het stadion toegelaten te worden moet elke supporter getest, gevaccineerd of genezen zijn. Maar gezien deze regel geen pesterij is die specifiek op de supporters gericht is, zijn wij bereid dit te accepteren met het oog op de voordelen voor de tribune en SK Rapid.

3-G regel

Het is natuurlijk ook ons streven dat voor alle Rapidler een zorgeloos stadionbezoek mogelijk is. Zolang het maar logisch is met het oog op de gezondheid van ons allemaal, zijn wij bereid de 3-G regel te accepteren, ook al hebben sommigen van ons er een slecht gevoel bij. Dit is waarom wij bij de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Kopenhagen op 10 juli als georganiseerde support aanwezig zijn en de wedstrijd tevens gebruiken om de ontwikkelingen in Hütteldorf met argusogen te bekijken. 

Natuurlijk blijven wij de komende ontwikkelingen kritisch volgen. Alle nieuw gecreëerde restricties en intimidaties moeten na de pandemie weer omgedraaid worden. We willen eindelijk onze vrijheid terug en accepteren verdere escalatie van de law-en-order-politiek niet zonder slag of stoot. Corona moet niet het voorwendsel zijn om basisrechten te beperken of om toezicht binnen en buiten het stadion nog verder uit te breiden.

Voetbal zonder supporters

De UEFA is al aan het bewijzen dat het de situatie schaamteloos voor eigen gewin gebruikt, door de in hun ogen toch al ongewenste supporters te weren van Europese uitwedstrijden. Ondertussen wordt er, ondanks Corona, wel alles aan gedaan om de winst van het EK te maximaliseren. Dit toont wederom de hypocrisie van deze corrupte organisatie, die niet geïnteresseerd is in het belang van de supporters.

Op nationaal niveau is het voor ons ook duidelijk. Als er, buiten de 3-G regel, meer restricties gaan gelden in de toekomst, zullen de groepen van Block West weer van het stadion wegblijven. De fanscene heeft de tijd buiten het stadion dit jaar prima overleefd. Als we een ding hebben geleerd het afgelopen seizoen is het juist dat voetbal op de lange termijn niet kan overleven zonder supporters in het stadion. De terugkeer van supporters zal de sport eindelijk weer verlossen van de lethargie en weer betekenis aan het spel geven.

Rapidler, gezamenlijk gaan we het Weststadion weer tot leven brengen. Het wordt emotioneel, luid, kleurrijk en groots!

De actieve groepen van Block West.”

Beelden Ultras Rapid Wien:

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.