Het Champions leagueseizoen is weer begonnen. Club Brugge is in een van de zwaarste poules ingedeeld met Real Madrid, Paris Saint-Germain en Galatasaray. Voor de neutrale kijker een prachtige loting. In mijn ogen een waardeloze loting voor de supporters van Club Brugge. Sportief gezien zal het een aardige klus worden om sportief te overwinteren. Los daarvan heeft de loting ook voor wat ongewenste aandacht gezorgd wat een deel van de kaartverkoop dwarsboomt. Door toedoen van de UEFA is Club Brugge niet aan de vrije verkoop toegekomen.

Voorspoedige kaartverkoop Club Brugge

De kaarten voor de groepsfase van de Champions League vlogen de deur uit bij Club Brugge. Supporters konden een passe-partout kopen voor alle drie de thuiswedstijden. Losse kaarten voor de duels waren echter niet verkrijgbaar. Geheel terecht krijgen seizoenkaarthouders altijd voorrang in de kaartverkoop. Binnen no-time waren er 19.500 kaarten verkocht. Echter toen het de beurt was aan de clubkaarthouders om een kaartje te bemachtigen waren de kaarten al uitverkocht.

Kaartverkoop gedwarsboomd

De capaciteit van het Jan Breydelstadion is 29.000. Na de voorrangsperiode blijven er dus nog maar rond de 10.000 kaarten over voor de losse verkoop zou je zeggen. Uiteraard is een deel van die kaarten bestemd voor de uitsupporters. Ook is er bij Champions Leaguewedstrijden meer media-aandacht dus een gedeelte van de kaarten is voor de pers gereserveerd. Hiermee rekening houdende zouden er alsnog enkelen duizenden kaarten overblijven voor Club Brugge supporters zonder seizoenkaart. Helaas is de vrije verkoop van deze kaarten nooit van start gegaan. De UEFA heeft de overgebleven kaarten opgeëist. Dit is natuurlijk omdat Real Madrid en Paris Saint-Germain de oogappeltjes van de UEFA en het moderne voetbal zijn. Op deze manier dwarsboomt de UEFA dus de vrije verkoop van Club Brugge.

Te klein stadion

Er moet wel opgemerkt worden dat het Jan Breydelstadion te klein is voor de achterban van de club uit Brugge. Plannen voor uitbreiding zijn al vaker gepasseerd maar blijken steeds niet haalbaar. Desalniettemin blijft het jammer dat de UEFA duizenden kaarten op kan eisen terwijl ze zo schaars zijn. De favoriete topclubs van de UEFA-loten is dus niet alleen sportief nadelig. De prominenten van de UEFA-maffia komen ook nog eens een deels van je stadion bezetten.

Zoals wel vaker de laatste jaren zijn blijken bobo’s meer recht op kaarten te hebben dan de mensen die oprecht emotioneel verbonden zijn met een club. Bij Europese finales staat de UEFA als met moeite een kleine deel van de kaarten af aan de spelende clubs. De kaartverkoop van Club Brugge is weer een nieuw treurig verhaal. Het topvoetbal blijkt steeds minder voor de echte supporters bedoeld te zijn.

Tom van Pinxteren
Tom is helemaal voetbalgek en met name liefhebber van de supporterscultuur op de tribunes. Opgevoed als Ajacied maar al jaren bij FC Volendam op de tribune te vinden. Passie voor schrijven over de voetbalwereld. Oprichter Metgestrektbeen.com

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.