Voetbal in Schotland

The Old Firm: Rangers is terug

Rangers FC is terug! Gisteren werd sinds 2010 weer eens door The Gers gewonnen op Celtic Park. De stugge ploeg van Gerrard bleef vrij eenvoudig overeind tegen de ploeterende groen-witten. Betekent dit dat de spanning terug is in het Schotse voetbal? Het lijkt erop dat Celtic weer een geduchte tegenstander heeft gevonden in hun aartsrivaal. De tweestrijd tussen de grootmachten in ere hersteld, in ieder geval tijdens The Old Firm.

De verschillen zijn dit seizoen uiterst klein. The Light Blues pakken zelfs de koppositie in de competitie als ze hun inhaalwedstrijd weten te winnen. Hoewel er nog een lange weg te gaan is, zal Celtic alle zeilen bij moeten zetten om ook dit seizoen de titel te pakken. Rangers verloor dit seizoen alleen thuis van Celtic in september. Het zal er om gaan spannen is de verwachting. Een titel voor de mannen van Gerrard zal de verhoudingen in Glasgow alleen maar verder op scherp stellen.

Green Brigade corteo richting The Old Firm

De laatste jaren is het traditie bij de Green Brigade om met een corteo richting stadion te lopen in voorbereiding op The Old Firm. Elk jaar sluiten meer en meer mensen aan wat een stoet van duizenden oplevert. Prachtige beelden natuurlijk, maar er zijn een hoop supporters die de essentie van de corteo niet begrijpen. Tientallen liepen al filmend en fotograferend voor de Green Brigade uit wat juist de kracht van de massa mensen wegnam.

De bezoekers kwamen onder strenge beveiliging van de politie naar het stadion. Slechts 800 zijn het er tegenwoordig. Rangers is de afgelopen jaren begonnen met het verkleinen van de bezoekerscapaciteit bij The Old Firm, dit na “klachten” van de eigen supporters. Aan Celtic-kant zeggen ze dat ze bij de aartsrivaal de vernederingen niet meer aankonden. Het zet de boel op scherp, maar doet wel af aan de sfeer. Van duizenden uitsupporters naar honderden.

The Old Firm in beeld

De wedstrijd was van bedroevend niveau. Rangers stond zeer goed en Celtic voetbalde veel te slordig. Aan sfeer en spanning ontbrak het niet. De beelden:

Celtic FC

Rangers FC

Wil jij met Away Days Voetbalreizen mee naar The Old Firm of een andere trip, reserveer dan nu alvast je plek << klikkerdeklik

De Twaalfde Man
Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurd. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Schreef in 2019 het boek Derby Days, met 26 verhalen rond Europese derby's aangevuld met een scala aan eigen fotomateriaal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %