Voetbal in België

Tegenvallende strijd om de Veluwe tussen DVS’33 en VVOG

Bijna twee jaar geleden schreven we al over de strijd om de Veluwe tussen VVOG uit Harderwijk en DVS’33 uit Ermelo. Een wedstrijd waar duizenden supporters op af kwamen en een heerlijke ongedwongen sfeer hing. Genoeg vuurwerk, een heerlijk sportpark en een doelpuntenfestijn. Tijd om de derby dus eens andersom te bezoeken bij DVS’33. Het resultaat viel tegen. Het werd een wedstrijd waarin de teams heel veel wilden, maar het allemaal net niet lukte. Iets wat oversloeg op het publiek en zorgde voor een tegenvallende wedstrijd.

Verandering

Hoeveel er in twee jaar kan veranderen, wordt pijnlijk duidelijk bij deze wedstrijd. In het verslag van vorig jaar staan de volgende zinnen: “Het mooie aan amateurderby’s is dat clubs en voorzitters helemaal niet zo onwelwillend tegenover siervuurwerk staan. De KNVB kijkt ook nog eens vaak de andere kant op. Hierdoor ontstaat er een heerlijk ongedwongen sfeer”. Vandaag zijn we het sportpark nog niet eens op of de speaker meldt al luid en duidelijk aan alle supporters dat vuurwerk vandaag ten strengste verboden is en dat het de club anders op zeer hoge boetes kan komen te staan. Een groot bedankje aan de KNVB dus, die nu ook keihard bezig is om de charme van het amateurvoetbal af te pakken.

Gelukkig zijn er altijd nog supporters die gewoon schijt hebben aan deze onzinnige regels en dit zielige gedoe van ‘onze’ voetbalbond. Zo ook vandaag weer. Een groep supporters van de thuisploeg heeft zich achter het doel verzameld met een paar vlaggen. De pyroradar gaat af en we weten allebei genoeg. Dit is waar we moeten zitten als we mooie plaatjes willen schieten. Als de spelers het veld opkomen worden hier wat zwart-gele rookpotten afgestoken. Een heerlijk beeld zoals we het nog vaak hopen te zien.

Koude tegenvaller

Het toeschouwersaantal valt wat tegen in vergelijking met voorgaande edities, maar er zijn toch zeker 2.000 supporters aanwezig. De wedstrijd lijkt ook direct te ontbranden als beide ploegen uit de startblokken vliegen. Vooral DVS’33 lijkt van plan om er een doelpuntenfestijn van te maken. Wonder boven wonder blijft de brilstand op het kitscherige scorebord staan. Er worden meerdere 100% kansen gemist. Het lijkt wel alsof beide ploegen niet willen scoren.

In de tweede helft wordt het nog veel erger omdat beide ploegen nu ook nauwelijks meer kansen krijgen. De tijd tikt heel langzaam voorbij en de sfeer langs de lijn is lamlendig. Of het aan het slechte spel of de daadwerkelijke temperatuur ligt, is niet duidelijk, maar de tweede helft voelt het ineens een heel stuk kouder. Uiteindelijk is het de thuisploeg die terecht aan het langste eind trekt. Vlak voor tijd valt een vrije trap onaangeraakt binnen bij de tweede paal. Het is precies het soort doelpunt dat deze wedstrijd vandaag verdient. DVS’33 mag zich voor een tijdje weer de club van de Veluwe noemen.

De strijd om de Veluwe blijft een geweldige wedstrijd, maar vandaag viel het helaas wat tegen. Op naar de editie van volgend seizoen dus maar!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %