Voetbal in Griekenland

Supporters Aris zorgen voor chaos bij Volos

In het Griekse voetbal is alles mogelijk op de tribunes en dat bleek afgelopen weekend ook weer. Supporters van Aris Saloniki zonder kaartjes voor de uitwedstrijd bij Volos gingen op jacht naar de voorzitter van de thuisclub en zorgden ervoor dat de wedstrijd bijna een uur werd stilgelegd.

Traangas

Foto via ultras-fifo.net

Voor de wedstrijd was het al redelijk onrustig rondom het stadion nadat de politie traangas had ingezet tegen de supporters van de bezoekende partij. Dit had als resultaat dat de resten hiervan zorgden voor een verstikkende atmosfeer binnen het stadion. Hierdoor kregen zowel supporters als spelers veel last van de luchtwegen waardoor scheidsrechter het duel moest stilleggen.

Opgefokte boel

Of dit nog niet genoeg was ontstond er ook onrust op de hoofdtribune, waar supporters van Aris het aan de stok kregen met de locals. En als je zou denken dat dit het wel was, ging er ook op het veld een schepje bovenop na de hervatting van de wedstrijd. Spelers van beide clubs raakten betrokken bij opstootjes en stookten het vuurtje in het stadion nog verder op. Dit resulteerde erin dat de scheidsrechter het gesprek aan ging met de aanvoerders, maar ook met de politie.

Supporters Aris bestormen stadion

Van buiten bestormden supporters van Aris zonder kaartjes het stadion om het allemaal nog explosiever te maken. De 2000 supporters van de uitspelende club waren niet welkom vanwege covid-maatregelen, maar hadden hier duidelijk geen boodschap aan. Ze drongen het stadion binnen en gingen o.a. op zoek naar de voorzitter van Volos, die toevalligerwijs ook burgemeester is van de gelijknamige plaats.

Foto via athina984.gr

Het duel zou uiteindelijk bijna een uur stil liggen door alle gekkigheid, waarna de supporters van Aris uiteindelijk opgetogen naar huis konden omdat hun elftal met 1-2 won.

Bekijk meer foto’s van de incidenten bij onze vrienden van Ultras-Tifo.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %