Amateurvoetbal

Steun van Vak-N kan niet voorkomen dat SV Nicolaas Boys onderuit gaat tegen ‘de koeten’

Voor onze trouwe lezers zal de naam SV Nicolaas Boys inmiddels wel een belletje doen rinkelen. We gingen in het verleden namelijk al twee keer eerder op bezoek bij een wedstrijd van de club uit Nieuwveen. Niet omdat we nou zó gek zijn van amateurwedstrijden, maar door de aanwezigheid van Vak-N. Die zorgen altijd voor een feestje bij belangrijke wedstrijden van de club. De derby tegen NSV’46 was geen uitzondering!

Eerder gingen we al mee met de groep naar de uitwedstrijd tegen SV Zevenhoven, waar de supporters voor een flink zooitje zorgden ondanks het kansloze 4-0 verlies. Een tijdje later keerden we terug voor de thuiswedstrijd tegen NSV ’46, de tegenstander van vandaag, en zagen we hoe de supporters eindelijk eens een derbywinst meemaakten. Het leidde tot grote opluchting bij de mannen van Vak-N. Ons waren beide bezoekjes zo goed bevallen, dat we besloten afgelopen december nog maar eens af te reizen richting de gemeente Nieuwkoop.

De Koeten

Want een derby bij NSV ’46 stond nog altijd op het wensenlijstje. Het dorpje Noorden, waar deze club vandaan komt is ongeveer 20 minuten fietsen van Nieuwveen, het thuisdorp van SV Nicolaas Boys. Een echte derby op de grens tussen Utrecht en Zuid-Holland. Altijd goed voor ludieke acties over en weer en pyroshows van beide kanten.

De uitsupporters van Vak-N geven daarin het startschot vandaag. Zij wachten niet tot de wedstrijd begint met hun acties. Het betreden van Sportpark de Koet (de bijnaam voor NSV’46 is ook ‘de Koeten’) is reden genoeg om te starten met de eerste pyroshow van de dag. Onder het genot van meerdere fakkels laten de supporters aan iedereen weten dat zij gearriveerd zijn.

Dat is gelukkig niet het einde van de vuurwerkvoorraad trouwens. Het meeste spul is uiteraard bewaard voor de opkomst van de spelers. Als beide elftallen het veld betreden om te gaan beginnen aan een wedstrijd in de zaterdag 4e klasse, volgt er een opkomst die meer past in de bovenste regionen van het amateurvoetbal. Een vuurwerkshow zoals in veel steden bij Oud en Nieuw al niet meer is toegestaan!

Hondenweer

Het helpt de spelers van SV Nicolaas Boys overigens verdomd weinig, want na 5 minuten ligt de bal al in het netje voor NSV. De Koeten komen op voorsprong en mogen juichen met de thuissupporters. Die overigens helaas niet in grote getale op het spektakel van deze derby zijn afgekomen. De aanhoudende regen en straffe wind (in goed Nederlands ook wel bekend als hondenweer) hebben veel mensen afgeschrikt. De paar honderd wel aanwezige supporters zien dat beide ploegen gaan rusten met de 1-0 tussenstand.

Na ongeveer een uur spelen is er eindelijk een doorbraak in de 1-0 impasse die al een tijdje aanhoudt. Na een overduidelijke overtreding gaat de bal terecht op de stip. Deze ideale gelegenheid laten de Nicolaas Boys niet onbenut en even later is de stand weer gelijk getrokken en ontstaat er langs de lijn een kluwen van spelers, supporters en vuurwerk. De charme van het amateurvoetbal!

Terugspeelbal van Nicolaas Boys

Een punt (of meer) is de supporters van Vak-N vandaag echter niet gegund. Dit alles komt door een bizar moment na 75 minuten spelen. De keeper probeert een terugspelbal te controleren, maar ziet het polletje niet dat de bal onderweg tegenkomt. Een ongelukkige stuiter tegen de knie later is de bal dichter bij de spits van NSV dan de keeper van Nicolaas Boys en 1 lobje later ligt de 2-1 er op ongekend knullige wijze in.

Het blijkt het beslissende moment in de wedstrijd. Nicolaas Boys komt er niet meer boven op en de winst gaat naar de Koeten van NSV, die het feestje vieren met de thuissupporters die de weersomstandigheden hebben doorstaan. De bezoekers druipen weer af, na de zoveelste derbyteleurstelling in de afgelopen paar jaar. Maar ook volgende keer zullen de mannen van Vak-N er gewoon weer staan voor SV Nicolaas Boys. Op zoek naar die derbywinst die alle moeite weer waard maakt!

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %