Van elk thuisshirt dat Doncaster Rovers tussen 11 september en kerst weet te verkopen gaat 10 pond naar Gemma Lee, de vrouw van Graeme Lee, de voormalig aanvoerder van de Rovers. Hoewel Lee slechts twee jaar onder contract stond bij Doncaster Rovers zijn ze hem dus allesbehalve vergeten. Op deze wijze hoopt de club haar steentje bij te kunnen dragen aan de enorm hoge medische kosten waar de familie Lee onder gebukt gaat vanwege de ziekte van Gemma.

Als voetballer heeft Graeme Lee geen bijster indrukwekkende carrière gehad. Eigenlijk niet goed genoeg voor de Championship en daarom in de marge van het Engelse profvoetbal gespeeld voor clubs als Hartlepool United, Bradford City, Shrewsbury Town en Doncaster Rovers. Het is bij die laatste club waar hij enkele tijd zelfs aanvoerder was. En het is ook die club die nu probeert om een helpende hand uit te steken naar haar voormalig speler. In januari 2019 kreeg de familie Lee (Graeme, Gemma en twee kinderen) namelijk de nachtmerrie van elke familie te verwerken. Bij de moeder van het gezin werd een zeer zeldzame hersentumor ontdekt die in principe niet geopereerd kan worden.

De diagnose gaf Gemma slechts twaalf maanden te leven. De familie Lee ging dus op zoek naar alternatieve experimentele behandelwijzen. Inmiddels heeft een experimenteel medicijn uit Duitsland gezorgd voor relatief stabiele resultaten. Dit is echter niet gratis natuurlijk. De medische kosten hiervoor zijn inmiddels zo hoog opgelopen dat het gaat om meer dan 5.000 pond per maand. Om haar voormalig aanvoerder en zijn gezin te helpen en zo veel mogelijk tijd te winnen voor Gemma gaat vanaf nu 10 pond van elk verkocht thuisshirt rechtstreeks naar de familie Lee. Met dit prachtige gebaar laten de Rovers zien dat voetbal zo veel meer is dan alleen 90 minuten tegen een bal aantrappen!

Wil jij het thuisshirt kopen van Doncaster Rovers? Kijk dan hier.

Wil jij doneren voor de crowdfundingactie van de familie Lee? Kijk dan hier.

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.