Amateurvoetbal

SC Monster is ondanks verlies zeker kampioenswaardig naast het veld

Een paar weken geleden bezochten wij de topper tussen titelfavorieten FC Skillz en SC Monster. De bezoekers uit Monster wonnen en brachten hiermee de achterstand terug tot 0 punten. Sindsdien hebben beide ploegen niet meer verloren, waardoor ze ook de laatste speeldag gelijk staan in punten en vrijwel gelijk op doelsaldo. Vandaag wordt (waarschijnlijk) op doelsaldo beslist wie kampioen wordt. Daarom trekken wij naar sportpark Polanen van Monster voor deze zinderende ontknoping!

We zijn zeker niet de enige die de keuze hebben gemaakt om naar het Westlandse dorpje aan de zee te komen. Het is druk op sportpark Polanen. De lokale jeugd en alle trouwe supporters zijn gemobiliseerd. Iedereen is al tijden bezig met de mogelijke kampioenswedstrijd van vandaag. Mensen lopen in t-shirts van “de twaalfde man” en overal hangen huis-tuin-en-keuken spandoeken. Ook is er een ware noodtribune gemaakt, bestaande uit pallets. Niet in de laatste plaats omdat er op de reguliere tribune geen bier gedronken mag worden, maar op de pallets wel. Prioriteiten!

Squid Game

De supportersgroep van Monster heeft ook grootste plannen en is al weken bezig met de voorbereiding. Er zijn witte pakken in rood en blauw, de kleuren van SC Monster, gespoten. Samen met maskers uit de populaire Squid Game geeft het een tof gezicht. Zo staan er op het veld enkele gemaskerde mannen pyro af te steken. Goed voor hele mooie beelden. Ook nog eens geholpen door de grote rij fakkels die achter de reclameborden nog wordt afgesproken. De sfeeractie krijgt nog wel een kleine nabrander – in de letterlijke zin van het woord. Maar ook deze wordt weer mooi opgelost met een brandblusser en dan kunnen we door.

 

Dat er vandaag zoveel mogelijk is, komt ook doordat er zo’n goede band is tussen de supporters en de club. De sfeeractie kan gewoon op het veld georganiseerd worden en de club en sponsoren helpen met het maken van t-shirts en andere zaken. In de rust wordt er een 4K TV verloot, tevens gekregen van een sponsor. Logischerwijs populair en de loterij loopt daarom hard. De gehele opbrengst daarvan gaat weer naar nieuwe supportersacties. Supertof geregeld en mooi om te zien dat het zo kan!

Kampioenswaardig

Naast het veld is alles vandaag dus zeker weten waardig voor een kampioen. Sterker nog, het voelt al bijna als een kampioensfeest. Op het veld lukt het ondanks legio kansen echter niet om op voorsprong te komen tegen Quick Steps. En zoals de aloude voetbalwet dan luidt: als je hem zelf niet maakt, valt ie aan de andere kant. Quick Steps komt op voorsprong. FC Skillz, de concurrent voor de titel, is tegelijkertijd het al gedegradeerde DUNO aan het vernederen. Het regent doelpunten, waardoor een kampioenschap voor Monster vrijwel onmogelijk lijkt. Onder aan de streep wint FC Skillz met maarliefst 8-2 en eindigt hiermee op een veel beter doelsaldo dan Monster, dat zelfs niet verder komt dan een gelijkspel. De titel gaat naar Skillz.

Toch mag het gelijkspel van vandaag de pret niet drukken. Het is en blijft een feestdag, tijdens een seizoen waar de club en supporters trots op mogen zijn. De spelers worden uitgebreid bedankt en na de wedstrijd steken de kinderen nog wat pyro af op het veld. Als deze dag ten einde komt, kan de blik van SC Monster weer vooruit. Op zaterdag 11 juni komt TAVV uit Ter Aar op bezoek op Sportpark Polanen. De hoop voor promotie is nog altijd levend en Monster heeft alle kaarten in eigen hand. Laten we hopen dat het de rood-blauwen lukt. Op naar de Tweede Klasse!

SW: Inmiddels is helaas al bekend dat SC Monster in de eerste ronde van de play-offs heeft verloren. Volgend seizoen dan maar!

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %