Amateurvoetbal

Publiek de grote winnaar bij kraker tussen SC Monster en FC Skillz.

Wat zijn wij op de redactie blij dat er eindelijk weer eens een voetbalseizoen wordt afgespeeld. De afgelopen twee jaar werden de competities steeds stilgelegd op het moment dat de spanning eindelijk wat begon te borrelen. Geen kampioensduels, geen rechtstreekse toppers, geen play-off finales. Voetbal zonder die ultieme spanning. Gelukkig gaan er dit jaar eindelijk weer volledige seizoenen gespeeld worden mét promoties en degradaties op het spel. Dus zijn er weer wedstrijden waarbij alles op het spel staat. Zoals ook bij de wedstrijd tussen FC Skillz en SC Monster. Twee clubs in de zaterdag derde klasse West die in een direct duel mogen gaan uitmaken wie er de koppositie grijpt.

Voor we verder gaan zullen we waarschijnlijk eerst even één vraag moeten beantwoorden. Ja, er is daadwerkelijk een voetbalclub die FC Skillz heet in de Nederlandse amateurpiramide. De club uit Wateringen, nabij Den Haag, is ontstaan vanuit een voetbalschool. Na de voetbalschool kwam er een jeugdopleiding op hoog niveau, die sinds dit seizoen is aangevuld met een eerste elftal. Dankzij een fusie met het al bestaande Wateringse Veld Kranenburg kon de club instromen in de derde klasse. Maar het daadwerkelijke niveau is vele malen hoger. Er spelen enkele goede spelers en voor volgend seizoen is bijvoorbeeld al een speler weggelokt van zondagderdedivisionist Unitas. Op de achtergrond schijnen er nog wat rappers voor financiële middelen te zorgen. Tegenstander SC Monster uit het Westland is pasgeleden gedegradeerd uit de tweede klasse en aast dus ook op promotie. Leuk feitje; het beachsoccerteam van SC Monster werd in het seizoen 2012/13 Algeheel Nederland amateurkampioen. Weten jullie dat ook weer.

Ludieke spandoeken

Beide clubs zijn eigenlijk te goed voor de zaterdag derde klasse en kennen dus ook in elkaar de grootste concurrenten voor de titel. De stand voorafgaand aan de wedstrijd is 43 punten voor FC Skillz en 41 punten voor SC Monster. De wedstrijd in Wateringen kan wel eens beslissend zijn voor het kampioenschap. Vandaar dat de supporters van FC Skillz de avond van tevoren besluiten om de boel nog eens een beetje extra op scherp te zetten met een bezoekje aan het complex van Monster. “Alle dromen zijn bedrog” is de boodschap naast een fictieve stand die een overwinning voor Skillz en een genadeklap in de titelstrijd alvast heeft ingecalculeerd. Alle ingrediënten voor een mooie topwedstrijd zijn aanwezig dus!

Spandoek opgehangen bij Monster door FC Skillz

Op Sportpark Zonneveld zijn dus ook honderden supporters van beide clubs aanwezig op wedstrijddag. Dat het zonnetje heerlijk schijnt werkt hierbij ook niet in het nadeel. Er hangt een heerlijk sfeertje voorafgaand aan de wedstrijd. Voorafgaand aan de aftrap zijn er meerdere sfeeracties en vooral de bezoekende supporters van SC Monster steken aardig wat vuurwerk af. Op het terrein zelf hangen ook nog de nodige ludieke tekstdoeken over en weer. Er is duidelijk een mooie sportieve rivaliteit tussen beide clubs ontstaan dit seizoen.

In het eerste halfuur golft het spel vervolgens op een neer tussen beide clubs, maar het zijn de bezoekers van SC Monster die na 26 minuten spelen de eerste echte kans weten af te maken. Vervolgens blijft de hele wedstrijd lang het spel op een neer golven, waardoor het voor de neutrale kijker echt genieten is. Aan het eind van de wedstrijd begint FC Skillz steeds meer aan te dringen, maar SC Monster weet één bal van de lijn te houden terwijl een andere poging van de thuisploeg op de lat eindigt. Zo weet na 90 minuten voetbal SC Monster de drie punten te pakken en, nog veel belangrijker, de koppositie over te nemen. Voor FC Skillz wordt het zo wachten op een misstap van de concurrent, terwijl de uitsupporters alvast een klein voorschot nemen op het kampioensfeestje. Wat een heerlijke voetbalmiddag!

 

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %