Actueel

Repressie KNVB: Vak S de eerste!

Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat de KNVB Feyenoord daadwerkelijk gaat straffen voor het massaal afsteken van vuurwerk. In de wedstrijd tegen PSV ontstak o.a. Vak S tientallen fakkels. Dit was tegen het zere been van de KNVB. Michael van Praag, de beste man kan beter van zijn pensioen gaan genieten, zal zich een hoedje zijn geschrokken. Vanuit de Noordzijde wordt al opgeroepen tot het tonen van solidariteit naar Vak S. Of je nu voor of tegen vuurwerk in stadions bent: collectief straffen past namelijk totaal niet in een gedegen normalisatiebeleid. 

Maar nog belangrijker wordt het signaal wat er daadwerkelijk gegeven wordt. Pyro is sfeerverhogend. Pyro is geen misdaad. En als fanatieke supporters worden verbannen voor het afsteken van vuurwerk, dien je daar met zijn allen in opstand te komen. Een krachtig signaal. Of je nu voor of tegen vuurwerk bent. Collectief straffen is triest. Het past niet in een normalisatiebeleid met een dadergerichte aanpak. Misschien kunnen de Rotterdammers een voorbeeld nemen aan buitenlandse protestacties. Protestacties uit onder andere Zweden en Frankrijk tegen de repressie van supporters.

Ultras AS SAINT ÉTIENNE breken in bij besloten wedstrijd!

De Franse voetbalbond besloot een wedstrijd zonder publiek te spelen na een opstapeling van boetes en waarschuwingen. De ultras lieten zien het hier niet mee eens te zijn! Geniaal!

Aartsrivalen AIK en Djurgårdens IF houden gezamenlijk protest.

Onderstaand filmpje vanaf 2:10 kijken. Eerste tien minuten totaal geen sfeer. Totale bioscoop ervaring. Bij opkomst tweede helft pyro inferno!

Scheiß DFB

Onderstaande video is een compilatie van protestacties door geheel Duitsland. Hoofdreden waren de vele Collectief straffen die de DFB uitdeelde. Inmiddels is de bond gestopt met Collectief Straffen.

https://www.youtube.com/watch?v=CWCUmXEd0ns

 

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %