België & NederlandReportage

Onvergetelijke avond in Tilburg!

Willem II heeft voor de vierde keer in haar historie de bekerfinale bereikt. In het Koning Willem II Stadion versloeg de ploeg de huidige nummer vier van de Eredivisie. AZ kwam nog wel op voorsprong, maar de supporters van de Tricolores lieten hun club niet in de steek. Met een geweldige vocale ondersteuning schreeuwden zij uiteindelijk de thuisploeg naar een historische finaleplaats. Wat een onvergetelijke avond in Tilburg!

Zuid-Europees onthaal

Vanuit Spanje zien we deze beelden regelmatig voorbij komen. Maar de spelersbus onthalen of uitzwaaien op deze grootte hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Meer dan duizend supporters zorgden voor een geweldige boost bij de spelers.

We zijn voor niemand bang

De wedstrijd was ongelofelijk spannend. AZ, dat jacht maakte op de derde finaleplaats op rij, kwam door een wonderschone goal op voorsprong. De thuisploeg had het even zwaar, maar de supporters zijn er continu achter blijven staan. Beide supportersgroepen waren vocaal sowieso geweldig! In de tweede helft zorgde Alexander Isak met de gelijkmaker voor een geweldige ontlading op de tribunes. Wonderwel werd er niet meer gescoord in zowel de reguliere speeltijd als de verlening. En dus moesten penalty’s uitwijzen wie er naar de finale zou gaan. AZ wist slechts één penalty te benutten. De Kruikenzeikers deden het iets beter en mogen op 5 mei naar de Kuip.

JULULULULULUL
JULULULULULUL

NIET DE BESTE,
MAAR WEL DE GEKSTE
EN WE ZIJN VOOR NIEMAND BANG

Bij PGWEAR kan je altijd terecht voor een unieke kledinglijn voor fanatieke supporters. Kijk nu voor onze grote zomersale op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
Ook leuk om te lezen...
Het seizoen vanIn de actualiteit

Het seizoen van: AZ

Het seizoen vanIn de actualiteit

Het seizoen van: Willem II Tilburg

In de actualiteit

"Er zijn veel agressieve, verwarde mensen bij het voetbal"

In de actualiteit

Bekerfinale 2019: Honger, passie en veel pyro!