In de actualiteit

Rauwe Rivaliteit: Feyenoord Rotterdam – FC Utrecht

Rotterdam en Utrecht. Rauwe steden. Rauwe voetbalclubs. Feyenoord Rotterdam. Football Club Utrecht. Er is sprake van een respectvolle, gezonde maar zeer intense rivaliteit. In reguliere competitie wedstrijden vinden er geen massale incidenten meer plaats. Maar zo af en toe….

7 april 2018

Feyenoord supporters/hooligans komen terecht in de Utrechtse wijk ondiep. De Utrecht supporters waren op volle oorlogssterkte, aangezien zij supporters van ADO Den Haag verwachtten. De verrassingsaanval van de Rotterdammers, die oorspronkelijk onderweg waren naar Enschede, wordt afgeslagen.

24 April 2016

Feyenoord en FC Utrecht strijden eind April 2016 om de KNVB Beker. Supporters vechten in de week voor de finale een graffiti oorlog uit. Sportieve rivaliteit. Heerlijk. Na de bekerfinale loopt het in de gemengde vakken nog even uit de hand tussen beide supportersgroepen. Buiten de Kuip moet ook de ME er nog aan te pas komen.

19 januari 2014

Supporters van FC Utrecht gaan met een Feyenoorder op de vuist die in de thuisvakken zit. De Rotterdammer weert zich kranig en weet zich op de been te houden.

17 maart 2013

Feyenoord strijdt voor het eerst in jaren weer eens echt om het kampioenschap. Nadat de Rotterdammers de wedstrijd beslissen, tonen FC Utrecht supporters een spandoek waarin hun voorkeur voor een landskampioen blijkt.

11 maart 2012

Tussen beide clubs is het heus niet alleen maar haat en nijd. Op 11 maart 2012 bewezen beide supportersgroepen dat eens te meer. Wlodi Smolarek, speelde bij beide clubs, overleed plotseling in de week voor deze onderlinge wedstrijd. Een prachtige eerbetoon volgde.

31 maart 2019

We verheerlijken echt geen geweld. Maar rauwe rivaliteit hoort bij steden als Utrecht en Rotterdam. Het hoort bij clubs als FC Utrecht en Feyenoord. En wat is het dan mooi als de rivaliteit óók gewoon opzij gezet kan worden voor bijvoorbeeld een eerbetoon aan Smolarek. Of aan de slachtoffers van de aanslag in Utrecht.

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Feyenoord - grote schoonmaak noodzakelijk

  In de actualiteit

  Bern: Feyenoord is coming!

  In de Boeken

  Rebellen van de Bunnikside: Eentje voor de eeuwigheid

  Columns

  Werken voor je kanker geld