Voetbalsupporters

Rauwe Rivaliteit: Feyenoord Rotterdam – FC Utrecht

Rotterdam en Utrecht. Rauwe steden. Rauwe voetbalclubs. Feyenoord Rotterdam, Football Club Utrecht. Er is sprake van een respectvolle, gezonde maar zeer intense rivaliteit. In reguliere competitie wedstrijden vinden er geen massale incidenten meer plaats. Maar zo af en toe….

We verheerlijken echt geen geweld. Maar rauwe rivaliteit hoort bij steden als Utrecht en Rotterdam. Het hoort bij clubs als FC Utrecht en Feyenoord. En wat is het dan mooi als de rivaliteit óók gewoon opzij gezet kan worden voor bijvoorbeeld een eerbetoon aan Smolarek. Of aan de slachtoffers van de aanslag in Utrecht.

12 januari 2022

2022 is nog nauwelijks begonnen als het tijd is voor een nieuw hoofdstuk in de rauwe rivaliteit tussen FC Utrecht en Feyenoord. Een groepje van 10-15 man van de Utrecht Youth is aan het trainen in de parkeergarage onder de kantine van de Utrechtse voetbalclub UVV. Zij worden vervolgens overvallen door een groep van, naar verluidt 40-50 supporters van de harde kern van Feyenoord (FIIIR/RJK). Hierbij worden flinke klappen uitgedeeld. Volgens Utrecht maakten de supporters van Feyenoord bij deze inval gebruik van wapens. De Feyenoorders maken enkele vechtsportattributen en FC Utrecht-kleding buit die vervolgens weer in de fik worden gestoken.

31 maart 2019

Op 31 maart 2019 wordt weer eens duidelijk dat de rivaliteit soms aan de kant gezet moeten worden. Na de aanslag in de Utrechtse tram wordt tijdens de wedstrijd tussen beide clubs een eerbetoon gebracht aan de slachtoffers van de aanslag.

https://twitter.com/indiaan1908/status/1109427621467701251

7 april 2018

Feyenoord supporters/hooligans komen terecht in de Utrechtse wijk ondiep. De Utrecht supporters waren op volle oorlogssterkte, aangezien zij supporters van ADO Den Haag verwachtten. De verrassingsaanval van de Rotterdammers, die oorspronkelijk onderweg waren naar Enschede, wordt afgeslagen. Dit komt mede doordat bewoners van de Utrechte volkswijk Ondiep zich met het hele gebeuren bemoeien.

3 maart 2018

Groepen supporters van Feyenoord en FC Utrecht zijn afgekomen op het kickbocksevenement Glory 51. Beide supportersgroepen gaan met elkaar op de vuist en er ontstaan dan ook grote vechtpartijen!

24 April 2016

Feyenoord en FC Utrecht strijden eind April 2016 om de KNVB Beker. Supporters vechten in de week voor de finale een graffiti oorlog uit. Sportieve rivaliteit. Heerlijk. Na de bekerfinale loopt het in de gemengde vakken nog even uit de hand tussen beide supportersgroepen. Buiten de Kuip moet ook de ME er nog aan te pas komen.

19 januari 2014

Supporters van FC Utrecht gaan met een Feyenoorder op de vuist die in de thuisvakken zit. De Rotterdammer weert zich kranig en weet zich op de been te houden.

17 maart 2013

Feyenoord strijdt voor het eerst in jaren weer eens echt om het kampioenschap. Nadat de Rotterdammers de wedstrijd beslissen, tonen FC Utrecht supporters een spandoek waarin hun voorkeur voor een landskampioen blijkt.

11 maart 2012

Tussen beide clubs is het heus niet alleen maar haat en nijd. Op 11 maart 2012 bewezen beide supportersgroepen dat eens te meer. Wlodi Smolarek, speelde bij beide clubs, overleed plotseling in de week voor deze onderlinge wedstrijd. Een prachtige eerbetoon volgde.

T, vandaag de dag een vooraanstaand lid van Ultras Utrecht, beschrijft het moment als volgt.

Samen met jongens van de supportersvereniging van Feyenoord organiseerden we een passend eerbetoon voor een gedeelde clubheld. Ik heb veel meegemaakt in mijn jaren als supporters, maar oze sfeeractie in combinatie met het YNWA op de middenstip van de Kuip zal mij altijd bijblijven. Na afloop van het eerbetoon moesten we met ons groepje Utrecht supporters onder vak S en X doorlopen naar ons eigen vak. Niet helemaal lekker geregeld van Feyenoord, maar een Rotterdams harde kernlid begeleidde ons naar het uitvak toe. Gezonde rivaliteit noemen we dat!

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %