AmateurvoetbalVoetbalsupporters

Quick Boys supporters boycotten de verpeste derby

Wij waren er zo ongelooflijk blij mee. Eindelijk de derby van Katwijk weer op het programma. Volgens ons misschien wel de grootste stadsderby van Nederland. Een passie en fanatisme wat je bijna niet meer mee maakt. Maar het was weer eens allemaal te mooi om waar te zijn. De angst regeert en dus is de derby van al haar schoonheid beroofd. De supporter van Quick Boys kregen namelijk een buscombi opgelegd voor een wedstrijd in hun eigen dorp… Een buscombi in het amateurvoetbal. Als je dat in andere landen vertelt, word je keihard uitgelachen. En terecht. De supporters van Quick Boys hebben dus ook besloten om de wedstrijd te boycotten en gaven aan ons een statement over de hele situatie.

“Wij doen dit niet voor onszelf. Het liefste willen wij er natuurlijk gewoon bij zijn. We zijn hier al weken mee bezig, hebben sfeeracties op touw gezet en alles! Maar deze combi verkracht alles. Wij doen het voor alle supporters die deze wedstrijd niet kunnen/willen bijwonen vanwege deze verplichte combi. Mensen die op 5 minuten fietsen wonen. Die zeggen: ik lijk wel gek om 2,5 uur van te voren in een bus te gaan stappen. Oudjes die je simpelweg niet in een bus kán stoppen.”

Dan wordt er geroepen dat het onze eigen schuld is. “Prima, dat kan best zo zijn. Maar we hebben ook alternatieven aangeboden waarbij niet iedereen de dupe hoefde te worden, maar daar werd gewoon niet naar geluisterd.”

Als je die bus in stapt zijn er nu twee scenario’s..

1. Je staat met 1000 man op De Krom, iedereen gedraagt zich, en de burgemeester zegt: zie je nou wel, komt door de combi, volgend jaar weer een combi. En dan is de combi naar De Uien ook een feit en noem de rest maar op.

2. (En hier zijn wij banger voor) Je verliest en moet dan nog even (God weet hoelang) op bussen staan wachten. Dat gaat geheid oorlog worden. Dan zegt de burgemeester: die gasten kunnen zich niet gedragen, bekerwedstrijd gaat niet door, Komo reglementair de punten.”

Quick Boys boycot – 125 kaarten

De boycot is voorlopig succesvol. De 1370 kaarten voor Quick Boys gingen gisteren in de voorverkoop. De teller van verkochte kaarten stond gisteravond op het schitterende aantal van 125. Het moge duidelijk zijn dat deze uitkaarten normaal gesproken in no-time uitverkocht zouden zijn. Dit laat al zien dat de boycot breed gedragen is binnen de achterban van Quick Boys. En terecht wat ons betreft. Een buscombi voor een amateurwedstrijd mag nooit het streven zijn. Het is een buitensporige maatregel die alle supporters benadeelt. Nog daargelaten dat het in dit geval ook niks oplost. Als de supportersgroepen echt willen rellen zou die gelegenheid er makkelijk zijn. Op het sportpark zelf, de avond voor de wedstrijd of zelfs de middag na de wedstrijd.

Zoals ze zelf al aangeven valt er nu niet meer te winnen voor de uitsupporters. Als ze zich gedragen en alles verloopt goed is dat dankzij de combi. Als zij zich niet gedragen is dat ondanks de combi en staat de weg naar zwaardere maatregelen open. Het is helaas de realiteit waar we in leven in Nederland. Supporters zijn criminelen en moeten vooral als vee behandeld worden. Derby’s zoals deze worden verkracht. De paniek en angst regeert.

Katwijk Derby Quick Boys

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %