In de actualiteit

De Katwijk Derby is terug!

Katwijk Derby Quick Boys
In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

De Derby van Katwijk staat al even op ons lijstje. Helaas speelde Katwijk in de Tweede Divisie, terwijl de gehate buurman een niveau lager acteerde. Toen Quick Boys aan een inhaalreeks om het kampioenschap in de Derde Divisie begon, maakte onze derby harten ook een sprong in de lucht. De afgelopen jaren moesten we het doen met streek derby’s die toch net wat minder intens waren. Zoals die tussen Katwijk en Rijnsburg. Na de promotie in juni worden de eerste speldenprikjes al uitgedeeld. Katwijk onder hoogspanning.

Derde Divisie

Halverwege april versloegen de blauw-witten de buurman uit Noordwijk. Na de gewonnen amateurklassieker leek Quick Boys het tij nog te kunnen keren en te gaan strijden voor het kampioenschap. Helaas voor de boys ging dat feestje niet door. Noordwijk bleek te beschikken over de langste adem. De nacompetitie moest verlossing gaan brengen.

En dus reizen er 600 supporters, op een woensdag, vanuit Katwijk naar Oss. Bouwen daar een feestje en stellen drie dagen later een finaleplek veilig. VVSB is de laatste horde. Zowel uit in Noordwijkerhout, als thuis is het absurd spannend. Uiteindelijk wordt er na verlenging promotie afgedwongen. Na de intense finale volgt een waar volksfeest. Onze gedachten gaan meteen naar de Katwijk Derby. De meest intense derby van Nederland. Op 21 september is de eerste ontmoeting in ruim vier jaar.

Historie

Onderstaande beelden zeggen genoeg. Katwijk, een gemeente met 60.000 inwoners, zal zinderen van spanning.

 

 

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen 2019-2020

  Het seizoen 19-20 van Quick Boys

  In de actualiteitIn het uitvak

  Quick Boys en VV Katwijk: Van uitwedstrijden thuiswedstrijden maken

  België & NederlandIn de actualiteit

  Quick Boys 100 jaar

  België & NederlandDerby DaysIn de actualiteit

  Katwijk wint knotsgekke Katwijkse Derby