België & NederlandIn de actualiteit

Katwijkse invasie in Oss

Op het moment dat het schema voor de nacompetitie Tweede/Derde Divisie bekend wordt gemaakt, staat deze wedstrijd direct in onze agenda. O.S.S’20 – Quick Boys. Niet omdat Oefening Staalt Spieren, zoals de club zo mooi heet, een grote achterban heeft. Wel omdat we op dat moment al weten dat Quick Boys met minimaal vijf supportersbussen zou afreizen naar Oss. 

Zodoende reizen op een woensdag avond 700 supporters uit Kattuk Zuid naar Oss. Strijdend door de files halen zij uiteindelijk met een flinke vertraging het sportpark. Een massale invasie vindt plaats, de tap draait overuren en het is beren gezellig. Halverwege de eerste helft, Quick Boys leidt dat al met 0-1, besluit een paniekerige burgemeester dat er geen alcohol meer geschonken mag worden. Dat iedereen al drie uur aan het pils heeft gezeten komt bij deze beste meneer niet op.

In de rust loopt iedereen dan ook even naar de auto om flessen en blikjes pils te halen. Het is namelijk bloedstollend spannend. Na rust loopt Quick Boys snel uit naar 0-3, waarna O.S.S. nog wel wat terug doet: 1-3.

Na afloop is de onrust van de burgemeester ook overgeslagen op de lokale politie. Maar liefst negen politiewagens staan buiten. Alsof de derby van Katwijk alweer helemaal terug is…

Foto’s

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  België & NederlandIn de actualiteit

  Quick Boys 100 jaar

  België & NederlandDerby DaysIn de actualiteit

  Katwijk wint knotsgekke Katwijkse Derby

  In de actualiteit

  Quick Boys supporters boycotten de verpeste derby

  In de actualiteit

  De Katwijk Derby is terug!