Actueel

Portsmouth FC in handen van supporters

Goed nieuws van het supportersfront. Portsmouth FC dat dankzij een buitenlandse overname bijna helemaal kapot was gemaakt is in handen gekomen van de supporters van de club! De supporters, verenigd in de Pompey Supporters’ Trust krijgen na een een uitspraak van de Engelse Hoge Raad 51 procent van de clubaandelen in handen. Daarbovenop hebben ze het ook nog voor elkaar gekregen om het stadion voor 3,5 miljoen euro over te nemen van Balram Chainrai, de man die verantwoordelijk is voor alle ellende bij de club.

1

Dat de club wegens alle wanordelijkheden een puntenstraf kreeg van tien punten en daardoor volgend zal moeten aantreden in League Two drukt de pret niet in Portsmouth. Ashley Brown, voorzitter van de supportersfederatie laat op de officiele website van de club weten zeer verheugd te zijn met de overname: “Pompey supporters staan op het punt om de baas te worden van hun eigen club en dat zal betekenen dat we meteen de grootste door fans bestuurde club zijn van het land. Nu wordt het tijd om de club op te bouwen en te transformeren naar een club waar iedereen zowel op- als buiten het veld trots op kan zijn”.

De strijd tegen het moderne voetbal winnen is bijna een onbegonnen opgave, maar van dit soort nieuws worden wij in ieder geval buitengewoon vrolijk.

Play up Pompey!

 

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %