Amateurvoetbal

Pitch invasion bij de Haegse Derby in de nacompetitie!

Het is begin juni en dat betekent dat de nacompetitie inmiddels op volle toeren draait. SVV Scheveningen en Quick uit Den Haag pakten allebei een (of meerdere) periodetitels in hun afdeling van de Derde Divisie. Zodoende staat er toch een niet alledaagse derby op het programma. Op Sportpark Houtrust wordt de returnwedstrijd gespeeld, eerder deze week eindigde de wedstrijd al in 1-1. Dit sportpark is historische grond, voordat FC Den Haag werd opgericht speelde Holland Sport hier haar thuiswedstrijden. Ooit stonden er 28.000 toeschouwers aan de zijlijnen.

28.000 toeschouwers

Inmiddels is er weinig over van het oorspronkelijk sportpark en vanavond komen er ook echt geen 28.000 toeschouwers. Wel is het druk, heel druk. Bovendien is het erg gezellig. De perskaart ligt netjes klaar (waarvoor dank aan SVV Scheveningen!) en zodoende kom ik in mijn haast na de chaotische bekerfinale onder 19 toch op tijd aan. Er zijn zo’n 3.000 toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen. Vlak voor de klok van vijf uur betreden beide elftallen het veld. Een pyroloze opkomst, bij zo’n belangrijke wedstrijd. Erg zonde, zeker aangezien wij eerder dit seizoen bij een hele spectaculaire Haegse Derby waren met érg veel pyro.

Beide ploegen beginnen gespannen aan de wedstrijd. Na een goed half uur spelen komt de thuisploeg op voorsprong. Na een prachtige aanval scoort de aanvaller van Scheveningen iet wat gelukkig, maar de ontlading op het sportpark is er niet minder om. HBS moet vol aan de bak, maar dat lukt amper. Scheveningen countert er lekker op los en eigenlijk is het een wonder dat er niet meer gescoord wordt in de eerste helft.

De spanning stijgt

In de tweede helft neemt de druk van Quick flink toe. Er volgen veel corners, maar het doelpunt volgt niet. Na 83 minuten voetbal moet Quick ook nog eens met een man minder verder. Hierna volgt er nog een heel hachelijk moment voor het doel van SVV Scheveningen, maar de keeper kijkt de bal over. Enkele minuten later volgt er een kleine pitch invasion wanneer de jonge, maar prima fluitende, arbiter affluit. SVV Scheveningen neemt het in de volgende ronde op tegen TEC uit Tiel. Voor Quick is er één lichtpuntje, volgend jaar staat de derby tegen HBS weer op het programma!

Foto’s

 

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %