Amateurvoetbal

Oude tijden herleven voor even (een beetje) bij AGOVV Apeldoorn

We hebben het hier natuurlijk al vaker gehad over het schitterende Sportpark Berg en Bos en haar vaste bespeler AGOVV Apeldoorn. De situatie rondom het faillissement blijft tot de verbazing spreken, hier valt meer te lezen over het vieze spelletje van de gemeente en de redding van de amateurtak. Ook hebben we al eerder een schitterende fotoreportage gemaakt van sportpark Berg en Bos tijdens een willekeurige competitiewedstrijd. Maar nog steeds krijgen we geen genoeg van dit mooie stukje voetbalgeschiedenis in Apeldoorn, dus keerden we afgelopen weekend maar weer eens terug bij AGOVV.

Zonde

Het zal dit seizoen vanwege alle coronamaatregelen het uitgelezen seizoen worden om mooie sportparken en stadions te bezoeken in plaats van op zoek te gaan naar mooie derby’s. En waar is het nou beter anderhalve meter afstand houden dan in een stadion met plek voor duizenden, maar waar maar 100 à 150 supporters komen? Laat AGOVV nou net op een zonnige zaterdagmiddag een oefenwedstrijd gepland hebben tegen sv HTC uit Zwolle. 1 + 1 is nog altijd 2 en dus gaat de auto richting Sportpark Berg en Bos voor een middagje amateurvoetbal.

Het blijft eeuwig zonde dat er geen profvoetbal weer gespeeld wordt in Apeldoorn. Hoewel Berg en Bos voor twee zijdes bestaat uit redelijk saaie, dertien in een dozijn tribunes, is de hoofdtribune van een ongekende schoonheid. Met glas aan de zijkant, haar vreemde vorm aan die zijkanten en houten bankjes vooraan de tribune is het zonder discussie een van de mooiere tribunes in het Nederlandse voetbal. Ook de ligging, omringd door bommen is geweldig en zie je in het Nederlandse betaalde voetbal eigenlijk nauwelijks meer. Dat geeft toch altijd weer een echt voetbalgevoel.

Uitsupporters

De tegenstander van de dag is SV HTC uit Zwolle. Ook zij laten weer zien waarom het mooi is dat AGOVV nog bestaat. Voor de spelers blijft het toch iets moois om in een stadion te spelen, in plaats van een lelijk, modern sportpark. En voor het groepje uitsupporters wat mee was gereisd vanuit Zwolle zorgt het stadion ook voor veel enthousiasme. Eerst nemen zijn plaats op de korte zijde, tot een van hen opmerkt dat in de hoek het uitvak zit en nog te bereiken is ook. Dus verplaatsen de supporters zich even later, voor de verandering vrijwillig, naar het uitvak. Als even later wordt omgeroepen dat zij riskeren het sportpark uitgegooid te worden als ze hun eigen drinken blijven nuttigen, is het plaatje compleet. Uitsupporters die het bekijken van voetbal zo lastig wordt gemaakt, het is net alsof er weer betaald voetbal wordt gespeeld!

Sowieso is het vandaag best druk. Het heerlijke zomerweer en de maanden zonder voetbal hebben de voetballiefhebbers uit Apeldoorn naar het Berg en Bos gelokt. Het overdekte terras zit vol met mensen die onder het genot van een drankje de voetbalwedstrijd zitten te kijken. Ook op de hoofdtribune zitten tientallen mensen. Zij zien hoe AGOVV de bezoekers uit Zwolle met 3-0 van de mat speelt. Een goede start van het seizoen voor de Veluwse Trots in Apeldoorn. Het valt iedereen dit seizoen aan te raden om eens een bezoekje te brengen aan Sportpark Berg en Bos!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %