Eredivisie

Opnieuw geen Ajax-supporters welkom in Den Haag

Het Amsterdamse protest eerder dit jaar op het Malieveld in Den Haag heeft niet mogen baten. Het uitsupportersverbod tijdens wedstrijden tussen ADO Den Haag en Ajax wordt weer verlengd, waardoor er al 14 jaar sprake is van dit verbod. In samenspraak met de Haagse burgemeester Pauline Krikke besluit ADO om (voorlopig) Ajax-supporters rond het Cars Jeans Stadion te weren.

Incidenten

Het argument vóór het verbod is dat er geen of onvoldoende draagvlak is om een ander besluit te nemen. De incidenten eerder dit jaar hebben er helaas voor gezorgd dat de spanning tussen de Haagse en Amsterdamse supportersgroepen is toegenomen. Hierdoor heerst de vrees dat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden tijdens ADO – Ajax op o.a. 6 oktober. Zo werd in februari de Dokwerker beklad en niet veel later werd er een handgranaat op het spelershome van ADO gevonden. Joost mag weten wanneer het verbod eindelijk wordt opgeheven.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %