Actueel

(Nep) Hooligans

De laatste tijd wordt het internet overspoeld met opmerkelijke ‘ludieke’ acties. Supporters die hun territorium afbakenen. Daar is niets mis mee. Sterker nog, dat hoort volledig bij de voetbalbeleving. Die mag best rauw en net over het randje zijn. Maar doe het dan goed. 

Heel fout

ADO Den Haag supporters kwamen wel erg negatief in het nieuws. Zij besmeurden o.a de dokwerker en schreven anti Semitische leuzen. Zonde, want de actie, in de week van de wedstrijd bij de grote rivaal op bezoek gaan, getuigt van lef.

We hebben lang getwijfeld of het onderstaande hier wel thuis hoort. Dit heeft namelijk niets met een niet nagedachte (ludieke) actie te maken…

Helaas zijn er ook in Coronatijd individuen waar het IQ niet boven de 50 uitkomt.

https://twitter.com/TheEdgyVeggie1/status/1248529559206723584?s=20

Fout

Wat heb je als Hagenees met Vitesse te maken? Helemaal niets toch?

Supporters van Ajax gingen Tilburg in. Waarom zou je dit bij een willekeurige club doen? Buiten de bekerfinale om, kunnen wij geen reden bedenken.

https://twitter.com/DeKruikenzeiker/status/1114442904154591232

Supporters van Willem II hadden een doek opgehangen op het eigen trainingscomplex. Supporters van FC Utrecht, die zich benadeelt voelen na het mislopen van Europees voetbal, ontvreemden dit doek op klaarlichte dag. Een doek jatten voor een vol uitvak voelt toch anders dan van een vrijwel leeg trainingscomplex.

Goed

Tilburg en Breda, tijdens een derbyweek sieren viaducten regelmatig geel-zwart of blauw-wit-rood.

Heel goed

De derby van Hamburg. Intenser krijg je ze niet. Daar gaan ze ook een stap verder. Geen graffiti ’s nachts, maar gewoon met 150 ultras door de wijk van de rivaal lopen. Dan heb je echt ballen.

Okee, we hebben twee keer met een beschuldigende vinger naar Den Haag gewezen. Daarom mag het slotakkoord ook voor hen zijn. Het heeft weinig met een ludieke actie te maken, maar het getuigt wel van lef. Een vete die begon bij de ijshockeyfinale eindigt op een zaterdagavond in de binnenstad van Nijmegen.

 

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %