In de actualiteit

(Nep) Hooligans

De laatste tijd wordt het internet overspoeld met zielige ‘ludieke’ acties. Supporters die hun territorium afbakenen. Daar is niets mis mee. Sterker nog, dat hoort volledig bij de voetbalbeleving. Die mag best rauw en op het randje zijn. Maar doe het dan goed. 

Heel fout (update)

ADO Den Haag supporters kwamen wel erg negatief in het nieuws. Zij besmeurden o.a de dokwerker en schreven anti Semitische leuzen. Zonde, want de actie, in de week van de wedstrijd bij de grote rivaal op bezoek gaan, getuigt van lef.

We hebben lang getwijfeld of het onderstaande hier wel thuis hoort. Dit heeft namelijk niets met een niet nagedachte (ludieke) actie te maken…

Fout (update!)

Wat heb je als Hagenees met Vitesse te maken? Helemaal niets toch?

Supporters van Ajax gingen Tilburg in. Waarom zou je dit bij een willekeurige club doen? Buiten de bekerfinale om, kunnen wij geen reden bedenken.

https://twitter.com/DeKruikenzeiker/status/1114442904154591232

Ah. Daar zijn ze weer. Helden die in een totaal willekeurige week het stadion van De Graafschap bekladden…

Goed

Tilburg en Breda, tijdens een derbyweek sieren viaducten regelmatig geel-zwart of blauw-wit-rood.

Heel goed

De derby van Hamburg. Intenser krijg je ze niet. Daar gaan ze ook een stap verder. Geen graffiti ‘s nachts, maar gewoon met 150 ultras door de wijk van de rivaal lopen. Dan heb je echt ballen.

Okee, we hebben twee keer met een beschuldigende vinger naar Den Haag gewezen. Daarom mag het slotakkoord ook voor hen zijn. Het heeft weinig met een ludieke actie te maken, maar het getuigt wel van lef. Een vete die begon bij de ijshockeyfinale eindigt op een zaterdagavond in de binnenstad van Nijmegen.

 

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  Derby DaysIn de actualiteitReportage

  Supporters RKDEO en OLIVEO nemen in stijl afscheid van derby

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: walgelijke reacties na ''Mo waar is je vader dan''

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: Belgische bekerfinale tussen aartsrivalen!

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: wandeling door eigen stad levert stadionverbod op