Euro 2000

Nederland staat in de halve finale van het EK!

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

26 juni 2000

Rotterdam – Nederland staat in de halve finale van het EK! Een weergaloos Oranje speelde Joegoslavië helemaal zoek in de Kuip. Na 90 minuten voetbal stond er een score van 6-1 op het scoreboard. In de halve finale wacht Italië. De Fransen schakelde Roemenië uit met 2-0. De halve finale wordt gespeeld op 29 juni in de ArenA. 

Oranje startte gespannen aan de wedstrijd. Predrag Mijatovic miste een dot van een kans op de openingstreffer. Edwin van der Sar bracht redding. Vervolgens misten Bergkamp en Kluivert twee kansen op de voorsprong.  Na 24 minuten maakte Kluivert, op aangeven van Bergkamp, wél de 1-0. Nog voor de rust verdubbelde diezelfde Kluivert, ditmaal op aangeven van Davids, de score.

Lees ook: Nederlandse hooligan aan het woord over EURO 2000

Na de rust ging het hard. Na 90 minuten stond er een 6-0 voorsprong op het scoreboard. Aanvaller Savo Milošević deed in de laatste minuut van de wedstrijd nog wat terug: 6-1. Nederland staat in de halve finale van het EK.

EURO 2000 nadert haar ontknoping. Gisteren schakelde Portugal Turkije uit. Italië ontdeed zich relatief simpel van Roemenië: 2-0. Frankrijk won met 2-1 van Spanje. Nederland speelt de halve finale in de ArenA tegen Italië. Frankrijk – Portugal wordt gespeeld in Brussel.

Lees hier alles over EURO 2000!

 

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.