In de actualiteit

NEC (en Twente) supporters brengen eerbetoon aan doodzieke supporter

Jarenlang was Henk Cornelissen een van de dragende mensen binnen de HKN, de harde kern Nijmegen. Inmiddels 51 jaar en vader van vijf kinderen, waarvan eentje recentelijk pas geboren. Na een maagverkleining had Henkie weer een gezonde levensstijl opgepakt en genoot van het leven als nooit tevoren. Twee maanden terug kreeg hij last van zijn been en besloot om maar even naar de dokter te gaan om te controleren voor een zweepslag. De diagnose werd anders: kanker. Nog slechts twee of misschien drie maanden te leven. Een keiharde klap.

Hoewel zijn conditie het niet toelaat om nog regelmatig wedstrijden van NEC te bezoeken, werd door zijn vrienden voor de laatste reguliere thuiswedstrijd tegen Twente geregeld dat Henk vanuit een ziekenhuisbed in de skyboxen de wedstrijd kon kijken. Vooraf werd er gecollecteerd voor hem en zijn aankomst ging gepaard met fakkels en applaus.

In de twaalfde minuut staat heel het stadion op om te klappen voor een echte NEC’er. Het kippenvel ligt centimeters dik op mijn armen en de rillingen lopen over mijn rug. In het uitvak ontvouwen de supporters van FC Twente ondertussen een doek waarin Henk sterkte wordt gewenst. Een geweldige actie van de mannen van Vak P. Zo hoort het!

Na afloop van de 4-0 overwinning wordt het kippenvel alleen nog maar versterkt. Heel vak 080 verplaatst zich richting de lange zijde. Zo dicht mogelijk bij Henk. Minutenlang wordt er “Henkie is de man van NEC” en “We love you Henkie, we do” gezongen. Henk is zichtbaar aangedaan en om mij heen zie ik meerdere supporters met de tranen in hun ogen. Randy Wolters komt ondertussen vanuit de kleedkamer om zijn wedstrijdshirt te overhandigen. Hij is de enige speler die de moeite neemt om dit eerbetoon te maken, iets wat eigenlijk de gehele selectie had moeten doen. Dat lijkt toch wel het minste wat je als speler kan doen op zo’n moment.

Bijna een halfuur na het laatste fluitsignaal verlaten de supporters allemaal het stadion. De wedstrijd is eigenlijk allang naar de achtergrond gedrukt. Het eerbetoon aan Henk, de tranen van de supporters en het onophoudelijke kippenvel doen zoveel meer dan 90 minuten voetbal. Het zijn dit soort momenten dat je echt weet hoe onbelangrijk die 90 minuten zijn en hoe belangrijk alles eromheen kan zijn. Veel sterkte Henk!

Bij PGWEAR kan je altijd terecht voor een unieke kledinglijn voor fanatieke supporters. Kijk nu voor onze grote zomersale op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Lars Smit
Over de schrijver

Geboren in 1996 en een leven lang verliefd op N.E.C. en voetbal in het algemeen. Helemaal gek van groundhoppen, vergane glorie en amateurvoetbal. Actief als zeer matige spits in de reserve vijfde klasse.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Boete FC Twente: KNVB kent geen emotie

  België & NederlandIn de actualiteitIn de fotoreportages

  Cultuur snuiven in Nijmegen

  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: FC Twente

  In de actualiteit

  Het seizoen van: NEC