Voetbal in Italië

Napels op zijn kop na eerste titel voor Napoli in meer dan 30 jaar!

Na 33 jaar wachten heeft Napoli eindelijk weer de Serie A-titel in de wacht gesleept, dankzij een gelijkspel tegen Udinese in de Dacia Arena. De stad Napels barstte uit in uitzinnige vreugde. De laatste keer dat Napoli zich tot kampioen kroonde, was in 1990, met een door Diego Maradona-geïnspireerd elftal.

Ook na 33 jaar gaat er geen dag voorbij waarin Diego Maradona geen rol speelt

Ook na 33 jaar gaat er geen dag voorbij waarin Diego Maradona geen rol speelt

Victor Osimhen trok in de 52e minuut de stand gelijk nadat Sandi Lovric Udinese op verrassende wijze op voorsprong had gebracht. Napoli hield stand en sleepte het broodnodige punt binnen, waardoor ze hun derde Serie A-titel vijf wedstrijden voor het einde veiligstelden.

Trainer Luciano Spalletti sprak na afloop over de titel en de supporters, die dit succes verdienen:

De vreugde in de ogen van de Napoli-supporters, dat is voor mij de ultieme emotie,” zei Spalletti na de wedstrijd tegen DAZN, zijn stem doordrenkt van gevoel. “De weg naar dit moment was zwaar en intens, omdat je de hunkering van een hele stad op je schouders voelt drukken. Er zijn mensen die zich door donkere tijden in hun leven worstelen, maar deze overwinning brengt een sprankje licht. Die mensen verdienen dit geluksmoment.

Napoli is kampioen van de Serie A en dat leverde 1 groot feest op

Wedstrijd was slechts bijzaak

De wedstrijd tegen Udinese leek bijna bijzaak. Napoli-supporters vierden de hele dag feest in de straten van Napels, waarna ze het Stadio Diego Armando Maradona vulden om een livestream van de wedstrijd te bekijken. Meer dan 10.000 supporters reisden naar het noorden om hun team in Udine aan te moedigen, maar na 13 minuten werd het feestgedruis plotsklaps gedempt toen Lovric het strafschopgebied betrad en de thuisploeg op voorsprong krulde.

Napoli had het moeilijk in de eerste helft, maar vond na de rust de broodnodige treffer toen Osimhen de hoek vond nadat Kvaratskhelia een knappe redding had afgedwongen van Udinese-keeper Marco Silvestri. Na het nemen van de leiding speelde Napoli het spel op zijn Italiaans uit en hield het Udinese op afstand.

Victor Osimhen viert de titel van Napoli

Victor Osimhen viert de titel samen met de uitzinninge supporters uit Napels

Bij het laatste fluitsignaal bestormden Napoli-supporters het veld en barstten de vieringen in zowel Udine als Napels los. Omdat het meer dan dertig jaar duurde voordat ze weer feest konden vieren, is de kans groot dat het nog heel erg lang onrustig blijft in de stad!

De supporters van Napoli waren niet te houden na het laatste fluitsignaal in Udine

De supporters van Napoli waren niet te houden na het laatste fluitsignaal in Udine

Gekkenhuis in Napels

Op social media gaan prachtige beelden rond van het volksfeest in Napels en wij zochten wat hoogtepunten bij elkaar.

https://twitter.com/footitalia1/status/1654367465055322112

[foto’s via Pro Shots / Insidefoto]

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %