In de actualiteit

NAC-supporters rellen: ‘Woorden schieten tekort’

De rapen waren gisteren weer gaar. NAC speelde tegen Willem II. Eén van de meest beladen derby’s van ons land liep na afloop volledig uit de hand, volgens de Bredase burgemeester dan welteverstaan.  

Breda tegen Tilburg. Een grote en historische rivaliteit die elke voetbalsupporter begrijpt. Elke burgemeester zou dan natuurlijk een groot aantal politiemensen inzetten. Althans, in bijvoorbeeld Duitsland.

Op beelden die de burgemeester van Breda op Twitter heeft gezet staat zo’n 6 ME’ers tegen een groep van 50 man. Iets wat in Duitsland ondenkbaar zou zijn. In Duitsland, waar Ultras van station tot station en van stadion tot stadion worden begeleid door een leger aan Mobiele Eenheid. Daar staan in Nederland 6 ME’ers een hek te verdedigen. Het zou de burgemeester dan ook sieren eerst eens naar zijn eigen organisatie te gaan kijken. Uiteraard heeft hij wel gewoon gelijk over het feit dat dit tuig niet in stadions hoort rond te lopen.

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  GroundhoppingIn de actualiteit

  Slovan Bratislava na chaotische jaren weer terug in Europa!

  In de actualiteit

  Mooiste sfeeracties: week 37

  Dossier BalkanIn de actualiteit

  Interlandvoetbal: op pad met Bosnië

  In de actualiteit

  Mooiste sfeeracties: week 35