FotoreportagesGroundhopping

Multifunctioneel stadion in Aartselaar

Recent hadden we het over K Kontich FC, een van de drie pijlers in de anale driehoek. Een tweede pijler is Aartselaar. En ook daar wordt voetbal intens beleefd. Al is de geschiedenis lichtelijk anders.

De heilige Leonardus

Voor zover we konden vinden is er in Aartselaar maar één ploeg actief (geweest) bij de Belgische voetbalbond. KSV Aartselaar is sinds 1969 officieel lid, maar ze waren al een tijdje langer actief. In 1953 zagen ze het voetballicht als Sportvereniging Leonardus. Die naam was afgeleid van de parochiekerk Sint-Leonardus in de Aartselaarse gemeente. In de 15de eeuw verkreeg de kerk een relikwie van Sint-Leonardus en sindsdien is hij de devoot van de gemeente.

SV Leonardus sloot zich eerst aan bij een lokale voetballiga. Het zou nog 16 jaar duren eer ze de grote stap naar de nationale voetbalbond zouden nemen. Een jaartje voor die overstap werd het team hernoemd naar Sportvereniging Aartselaar. Sinds 1969 wist KSV Aartselaar nooit de nationale reeksen te bereiken. In plaats daarvan doorliepen ze de Antwerpse reeksen met wisselend succes. Op dit moment spelen ze in de derde provinciale reeks.

Multifunctioneel stadion

Hun thuisbasis, Sportcentrum Aartselaar, heeft intussen een dubbele invulling gekregen. Vermoedelijk speelde het team al van bij de start op deze locatie, maar recent hebben ze voormalig A terrein met sintelbaan ingewisseld voor hun huidig A terrein pal ernaast. Het veld met de sintelbaan en zeer charmante hoofdtribune wordt al enige tijd door andere sporttakken gebruikt. Het nieuwe A terrein voldoet intussen meer aan de huidige voetbalvereisten.

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %