Columns

Liefde is…

Vlinders in de buik als je haar ziet, een glimlach op je gezicht als je aan haar denkt of gewoon het idee dat zij ook van jou houden zal, dat is wat liefde is!

In het begin is alles mooi, want liefde maakt soms blind. Na een aantal weken, maanden of jaren gaan je ogen echter open, je ziet haar minpuntjes en denkt dat je haar wel kan bijsturen. Je geeft een hint, je schrijft een subtiel briefje of gooit het in een emotioneel moment gewoon op tafel, maar ze hoort je niet. Ze gaat soms links, soms rechtsaf en ook weleens dwars door het midden, je snapt haar echt niet meer. We hebben toch nog zoveel plannen, dromen en ideeën samen? De toekomst zou een opgaande lijn, een prachtige resultaat van samenwerking zijn, samen naar grote hoogte…

Een mooierd is het, deze liefde, en ze zit in jouw bloed, in jouw hoofd, maar vooral diep in jouw hart! Toch vervreemden jullie langzaam van elkaar. Ze irriteert zich meer en meer aan jouw directheid, jouw eerlijkheid, jouw mening. Ze denkt dat haar, op het oog, stuurloze aanpak de enige juiste is. Ze denkt dat ze weet wat ze doet, maar jij weet wel beter! Ze is bezig om de relatie te slopen, praat alleen nog maar met haar nieuwe vrienden, een aantal oude zijn inmiddels vertrokken, maar de ”rotte appels” zijn wèl gebleven. Je kan praten wat je wilt, maar ze luistert niet meer naar jou.

Liefde is sterk, maar kan niet van één kant blijven komen, tenminste niet voor lang! Je moet proberen haar te laten inzien waar ze mee bezig is, je moet van die zogenaamde vrienden af! Profiteurs zijn het, meer niet! Ze houden van haar succes, van haar aanwezigheid en haar reputatie, maar ze houden niet van haar zoals jij dat doet! Er zijn zoveel leuke mensen in jullie kennissenkring die beter bij haar passen, die haar wel de juiste adviezen en sturing kunnen geven, zodat jullie samen weer die mooie toekomst tegemoet kunnen zien.

Liefde is geven en nemen, liefde is soms moeilijk, soms hard, maar liefde is vooral met heel je hart vol plezier en beleving samen genieten van de mooie momenten in het leven, ook als dit er maar weinig zijn! Voetbal is liefde, emotie, geluk en verdriet, tien wedstrijden verliezen en toch weer gaan. Voetbal is boosheid over vertoond spel en beleid en vreugde over die ene overwinning, dat ene doelpunt of die prachtige sfeer. Liefde is sfeer, goed of slecht, traan en een lach daarom blijven wij naar het stadion gaan.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %