In de actualiteit

Leeds United is terug in de Premier League

Zestien jaren pijn. Zestien lange jaren was Leeds United veroordeeld tot het Championship en zelfs jarenlang de League One. En dat voor een topclub van weleer. Driemaal kampioen van Engeland. Hoge toeschouwersaantallen, zelfs op het tweede en derde niveau, en ongekend veel uitsupport. In het begin van de eeuw regelmatig spelend voor een plek in de top 5 en gehaat door de helft van de Premier League. De grootste stad in Engeland met slechts één profclub. Leeds United is synoniem met Leeds, zoals ‘marching on together’ dat is met Leeds United. En 17 juli was het eindelijk zo ver. Leeds United promoveert naar de Premier League.

Na het verlies van West Bromwich Albion kan het niet meer misgaan voor The Whites. Zo vaak waren ze al dichtbij en zo vaak werd het toch nog weggeven. Maar ditmaal niet. Voor het eerst sinds 2004 mag Leeds zich opmaken voor Premier League voetbal. Als er toch een groep supporters was die je het had gegund dit succes mét publiek mee te maken is het wel Leeds United. Ondanks de corona-maatregelen brak er alsnog een spontaan volksfeest uit in de stad. Wij hebben dus ook de beste beelden voor jullie verzameld. Met supporters in de tuin van Marcelo Bielsa, een mensenmassa bij Elland Road, een compleet dronken Mateusz Klich en nog veel meer. Leeds are going up!

Over de schrijver

Geboren in 1996 en een leven lang verliefd op NEC en voetbal in het algemeen. Helemaal gek van groundhoppen, vergane glorie en amateurvoetbal. Actief als zeer matige spits in de reserve vijfde klasse.
Ook leuk om te lezen...
Dit was het weekend

Dit was het weekend

In de geschiedenisboeken

In De Geschiedenisboeken: de messenset van Sneijder

In de geschiedenisboeken

Eric Cantona: de kungfu-trap

Verenigd Koninkrijk

Leeds United: symbool van clubliefde